1,9 millioner danskere i åbent brev: Sæt os i gang!

Foto: Danmarks Idrætsforbund

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hele 60 danske idrætsforbund med i alt 1,9 millioner medlemmer står bag et åbent brev til Folketinget og regeringen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
De opfordrer politikerne til at åbne op for indendørsidrætten nu af hensyn til danskernes trivsel.
– Foreningsidrætten spiller en nøglerolle i at få rettet op på den stigende fysiske og mentale mistrivsel især blandt børn og unge. Hos rigtig mange er ensomheden steget og bevægelsen faldet, mens Netflix, fjernundervisning og fravær af sociale relationer er blevet en del af hverdagen.
– Vi frygter for de konsekvenser, den øjeblikkelige situation får på både kort og lang sigt, men vi, alle vores foreninger samt vores frivillige trænere og ledere står klar til at afbøde skadevirkningerne, skriver idrætsforbundene, der er samlet under paraplyorganisationen Danmarks Idrætsforbund.
Indendørs idrætsanlæg har været lukket ned siden den 16. december. Og nu er det ved at være på tide, at de bliver åbnet igen, lyder det fra idrætsforbundene i det åbne brev.
– Der er åbnet op for udendørs idræt, og det er rigtig godt og vigtigt, men størstedelen af DIF’s 1,9 millioner medlemmer dyrker idræt indendørs, så vi mangler fortsat at få samlet utrolig mange op. 
– Derfor lyder vores klare opfordring: Giv indendørsidrætterne mulighed for at tage sig af deres medlemmer. Helst dem alle sammen – for vi må heller ikke glemme de ældre generationer, som savner og har brug for de sociale og fysiske relationer i indendørsidrætten – men i hvert fald de mange børn og unge, som har lidt så utrolig meget under nedlukningen.
I det åbne brev fremhæver idrætsforbundene en række undersøgelser, der bl.a. viser, at 9 ud af 10 børn og unge ikke har bevæget sig nok under den anden nedlukning, og at 40 procent af de unge føler sig ensomme. 
Samtidig påpeger de, at der hvert år dør 6.000 danskere som en konsekvens af fysisk inaktivitet. Kun rygning har flere liv på samvittigheden.
– Vi er klar til at levere medicinen mod den mentale og fysiske mistrivsel, og vi skal i gang nu, hvis skaderne skal minimeres. Vi har alle mulige andre udfordringer i øjeblikket, som f.eks. økonomi, manglende tilskuere, frafald af frivillige, nedfrosset talentarbejde, aflysning af arrangementer, men at afhjælpe den nuværende mistrivsel vil blive vores vigtigste opgave nogensinde.
– Sæt os i gang!, lyder det fra idrætsforbundene.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?