20 pct af vores el kommer fra A-kraft og 7 pct. fra vind, vand og sol

På trods af, at der er brugt milliarder af skattekroner på at støtte vindmølleindustrien og bygge vindmølleparker, udgør den vedvarende energi stadig kun er mindre del af vort strøm-forbrug herhjemme.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

20 pct af vores el kommer fra A-kraft og 7 pct. fra vind, vand og sol

Mens vore politikere forsøger at overgå hinanden med at fortælle, hvor grønne de er, er det interessant at studere virkeligheden.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
På trods af, at der er brugt milliarder af skattekroner på at støtte vindmølleindustrien og bygge vindmølleparker, udgør den vedvarende energi stadig kun en mindre del af vort strøm-forbrug herhjemme.
Strømmen fra vind, vand og sol, udgjorde i 2017 7% af el-forbruget i Danmark. Oven i det kom 6% fra affald, biogas og biomasse, som også medregnes som CO2-fri produktion.
Tallene stammer fra den såkaldte El-deklaration fra 2017, som Energinet udarbejder hvert år, og som viser, hvilke energikilder, der har været brugt til at fremstille den el, som sælges og bruges i Danmark.
Energinet ejer og driver det danske eltransmissionsnet. De fossile brændstoffer, som kul, brunkul, naturgas og olie er stadig grundlag for 67% af strøm-produktionen i Danmark. Og 20% af vort forbrug kommer fra atomkraft-værker, formentligt de svenske.
Her er EL-deklarationens tal, som viser hvor den danske EL kommer fra:
Kul og brunkul 42%
Naturgas 24%
Atomkraft 20%
Vind, vand, sol 7%
Affald,biomasse 6%
Olie 1%[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?