24 anholdt: Blodindsmurte klimaaktivister blokerede morgentrafikken

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Torsdag morgen demonstrerede den venstreradikale bevægelse Extinction Rebellion i København.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Det var mange bilister, der torsdag morgen så sig nødsaget til at finde en alternativ vej på arbejde, da det kom dem for øje, at 50 klimaaktivister fra Extinction Rebellion ulovligt blokerede lyskrydset mellem H.C. Andersens Boulevard og Stormgade i København. 

Hvem er Extinction Rebellion? 

Extinction Rebellion er en international, aktivistisk bevægelse, der mener, at klimakrisen er en global trussel. De er venstreradikale og arbejder for indførelse af vidtgående klimareformer. 

De er internationalt blevet kendt for deres aktivistiske fremgangsmåde, fordi de benytter sig af civil ulydighed. Ifølge dem selv er de ikke-voldelige.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Bevægelsen oplyser i en pressemeddelelse, hvad deres formål med ulovlighederne er. 

– Vi ønsker med denne handling at demonstrere, at mennesker rundt omkring i verden, især i Det Globale Syd, lider og dør som følge af de allerede mærkbare konsekvenser af klimakrisen. I den seneste tid har vi set skovbrande, kæmpe hedebølger og oversvømmelser over hele verden. WHO vurderer, at klimakatastrofen allerede nu er skyld i mere end 150.000 dødsfald om året, og dette vil kun forværres, hvis vi ikke handler nu, lyder det.

24 anholdt 

Københavns Politi fortæller til Ekstra Bladet, at hele 24 aktivister blev anholdt torsdag. Flere af aktivisterne havde lagt sig midt på gaden indsmurt i blod. 

– De var blevet bedt om at flytte sig fra gaden, men det havde de ikke efterkommet, og så måtte vi anholde dem, fortæller politiet. 

På Extinction Rebellions danske Facebookside kan man se flere billeder og en video fra aktionen.

Bevægelsen oplyser selv, at der var 50 aktivister til stede under de ulovlige begivenheder. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?