48% af danskerne: Mennesket kun skyld i en del af klimaændringerne

48% af befolkningen i Danmark mener, at de klimaændringer, vi oplever, kun delvis skyldes menneskets aktivitet. Andre naturlige fænomener gør sig også gældende. 40% mener, at mennesket har størstedelen af skylden.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

48% af danskerne: Mennesket kun skyld i en del af klimaændringerne

Samme holdning findes i Sverige og Norge.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
48% af befolkningen i Danmark mener, at de klimaændringer, vi oplever, kun delvis skyldes menneskets aktivitet. Andre naturlige fænomener gør sig også gældende. 40% mener, at mennesket har størstedelen af skylden. Det viser en stor verdensomspændende undersøgelse, som det internationale meningsinstitut YouGov har gennemført.
YouGov har spurgt 30.000 mennesker i 28 lande og regioner om deres holdning til klimaændringerne. Man kunne svare følgende:

  1. klimaet ændrer sig, og det er hovedsageligt menneskets skyld.
  2. klimaet ændrer sig, og mennesket er delvis skyldig sammen med andre faktorer.
  3. klimaet ændrer sig, og det har mennesket ingen andel i.
  4. klimaet ændrer sig ikke.

Svarene fordeler sig primært på de to første kategorier. I de rige lande mener de fleste, at mennesket har en del af skylden for klimaændringerne, men at også andre (naturlige) faktorer spiller ind. Det gør som nævnt 48% af de deltagende danskere, og samme procentdel finder man i Norge og Sverige.
I Norge mener kun 35%, at mennesket har det meste af skylden, mens 36% mener det i Sverige. I USA er det dødt løb på 37-38% mellem de to første kategorier. Til gengæld er der 9% amerikanere, som mener, at mennesket er helt uden skyld i klimaændringerne. I Danmark er det 4%.
I Kina mener 48% interessant nok, at klimaændringerne er delvis menneskeskabt, mens 45% mener, at mennesket har den primære skyld.
Mere information her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?