7.000 vælgererklæringer på et døgn: Løkkes nye parti stormer mod stemmesedlen

Foto: Jens Astrup/Venstre

Moderaterne har med Lars Løkke Rasmussen i front kurs mod stemmesedlen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Indblik kunne i sidste uge berette om, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, led under tekniske problemer i det offentlige IT-system til at indsamle vælgererklæringer.

Læs mere om det her.

Siden er der dog kommet bedre styr på systemet, tyder alt på. I hvert fald lider vælgererklæring.dk-hjemmesiden ikke længere under gentagne nedbrud.

Indenrigs- og Boligministeriet, der er ansvarlig for vælgererklæring.dk-hjemmesiden fortæller også til Indblik, at man efter sidste uges nedbrud arbejder på at styrke IT-systemet.

Det betyder, at Moderaterne nu stormer frem.

Det er blot en uge siden, at partiet satte gang i aktiv indsamling af vælgererklæringer, og fra mandag til tirsdag fik partiet over 7.000 nye vælgererklæringer, oplyser Jeppe Søe, der er kommunikationschef i Moderaterne.

I skrivende stund har partiet 15.707 vælgererklæringer, og er dermed ganske tæt på at opnå de 20.182, der skal til for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

Jeppe Søe fortæller endvidere til Indblik, at Moderaterne endnu ikke har brugt en krone på indsamling af vælgererklæringer.

Lars Løkke Rasmussen forlod Venstre den 1. januar i år, og sidder pt. som løsgænger i Folketinget. Moderaternes politiske program er ikke på plads endnu, men Løkke har dog gjort det klart, at partiet vil være et midterparti.

Partiet vil først komme med et reelt partiprogram efter kommunalvalget den 16. september, lyder det.

[adning id="17957"]

Fik du læst?