Politik

Regeringsforhandlingerne går ind i en ny fase…

Mette Frederiksen og Jacob Ellemann er i centrum. Konservative kommer måske med som det tynde øl. SF vil gerne med, men skal nok gå meget på kompromis. Mai Villadsen er fortsat rigtig sur! Lars Løkke må indse, at  Moderaterne er i et limbo.  

Økonomi

Søren Pind: Fastkurspolitikken er blevet religiøs

Tidligere justitsminister Søren Pind ærgrer sig over den manglende politiske interesse for at sætte effektivt ind. Han opfodrer politiske partier og tænketanke til at tænke kreativt – også diskutere – om kronens værdi kan opskrives.

Politik

Danmark mere ulige end nogensinde

Siden 1994 er uligheden i Danmark steget år efter år, målt på den såkaldte Gini-koefficient. For første gang er koefficienten nået over 30. Det røde forståelsespapir fra 2019 havde ellers et meget stort fokus på at reducere uligheden.

Ukraine

NATO og USA må træde i karakter

Det kan godt være at Ukraines hær gør det godt på slagmarken, men der er en lige linje imellem Putins krigsførelse, Stalin og Hitler: Udryddelse af en kultur, en identitet og et folk.

Klima

COP27, landing eller nødlanding?

COP27-klimamødet i Sharm el-Sheikh skulle være endt fredag eftermiddag. Men sædvanen tro endte det i et stort drama med intense forhandlinger frem til søndag morgen. Hvad kom der så ud af det?