A-kasse opgiver at hjælpe selvstændige gennem coronabureaukrati

Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i ASE. (Pressefoto:)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A-kassen for selvstændige har foreslået nem ordning, der kan kompensere tvangslukkede virksomheder, men regeringen ville hellere sætte nyt kompliceret hjælpesystem op.
Af Carsten Steno, carsten@indblik.net
Det er en stor administrativ byrde for mange selvstændige at søge hjælpepakker. Og mange risikerer at indgive ansøgninger på et forkert grundlag. Med det resultat at de senere kan komme i klemme, når den opfølgende kontrol sættes i værk.
Det kunne måske have været gjort nemmere, hvis regeringen og staten havde valgt at benytte de systemer, som allerede findes, i stedet for at oprette en helt ny administration.
Det vurderer administrerende direktør i Arbejdsløshedskassen for Selvstændige, (ASE), Karsten Mølgaard Jensen.
Han peger på, at A-kasse-systemet, som fungerer efter kendte spilleregler, kunne være tilpasset coronasituationen.
Derved kunne selvstændige, der er ramt af tvangslukning eller store omsætningstab, måske have fået en ”dvaleordning”, som er lettere for de selvstændige at søge.
– Normalt skal man som selvstændig afvikle sin virksomhed for at få ledighedsunderstøttelse. Men under coronakrisen kunne man have lempet eller tilpasset denne regel og dermed undgået at skulle sætte et helt nyt system op, som administreres i Erhvervsstyrelsen af medarbejdere, der ikke har nogen praktisk viden om, hvordan man driver virksomhed, siger Karsten Mølgaard Jensen til Indblik.net.
Det var der imidlertid ikke politisk interesse for. Og fordi regeringen og staten valgte anderledes, er det nu svært for Arbejdsløshedskassen for Selvstændige, ASE, at rådgive sine 145.000 medlemmer om, hvordan de skal agere.
– Vi har simpelthen ikke den viden til rådighed, som de har i Erhvervsstyrelsen og derfor må vi desværre henvise vores medlemmer til få rådgivning om coronaordninger der. Ordningerne er så komplicerede, at vi ikke kan påtage os ansvaret, siger den administrerende direktør i ASE.
Han oplyser, at ASE i stedet har valgt at se fremad og organisere et rådgivningspartnerskab kaldet selvstændige.dk for de selvstændige, der stadig klarer sig, vil starte op på ny, eller vil ændre deres forretning.
Der rådgives indenfor erhvervsret, revision, markedsføring, IT, HR, jura og digitale løsninger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?