Årsag til klimaændringerne: Det er solen, stupid

Klimaet ændrer sig, og det har det altid gjort, også før der kom mennesker på planeten. Men ifølge den seneste klimarapport fra FNs klimapanel , IPCC, skyldes de klimaændringer, vi måler i øjeblikket, udelukkende den menneskeskabte udledning af CO2.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Årsag til klimaændringerne: Det er solen, stupid

Klimaet ændrer sig, og det har det altid gjort, også før der kom mennesker på planeten.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Men ifølge den seneste klimarapport fra FNs klimapanel , IPCC, (Intergovernmental Panel on Climate Change) skyldes de klimaændringer, vi måler i øjeblikket, udelukkende den menneskeskabte udledning af CO2. Med andre ord: Hvis vi stopper med at udlede CO2, vil klimaet holde op med at ændre sig.
Det lyder som en enkel løsning på et kompliceret problem. Og den slags findes naturligvis ikke. Ikke mindst fordi vi ved, at solens udledning af energi i høj grad påvirker klimaet på jorden. En af verdens bedste forskere i sol-energi er dansk og hedder Henrik Svensmark (DTU Space). Hans forskning viser, at der gennem de seneste 10.000 år har været en enestående overensstemmelse mellem solens aktivitet og jordens klima.
I perioden omkring år 1000 var der høj solaktivitet og varmt på jorden, mens solen i den såkaldte lille istid mellem 1645-1715 nærmest lå i dvaletilstand med meget lille energi-udladning.
Henrik Svensmark forklarer i en artikel i Weekendavisen 30.11.2018, hvordan hans forskning viser, at den kosmiske stråling fra solen trænger ind i jordens atmosfære og hjælper molekyler her til at klumpe sig sammen og vokse og danne kimen til skydråber. Kort forklaret betyder det, at sol-aktiviteten kan skrue op og ned for jordens skydække, hvilket er af stor betydning for, hvor megen energi der når ned til jordens overflade og afgør, hvor varmt eller koldt der bliver på jorden.
Hvis Henrik Svensmarks forskning står til troende, og solen altså påvirker klimaet til en vis grad, betyder det, at CO2 udledningen påvirker mindre end antaget. Og det betyder, at vi så har længere tid til at finde løsninger, som sikrer, at vi kan leve med klima-ændringerne – som vi under ingen omstændigheder kan afværge.
Henrik Svensmarks epokegørende solforskning (han får måske Nobel-prisen om 50 år) indgår ikke i de computermodeller, som IPCC bruger til at fremmane sine klima-katastrofe scenarier. Den slags videnskab vil man ikke vide af. Det fremgår tydeligt af den såkaldte Klima-Gate, som fandt sted i 2009 og hvor offentligheden fik kendskab til et stort antal e-mails bl.a. en korrespondence mellem hovedpersonerne i IPCC-processen.
Da man diskuterede videnskabelige forfattere til bestemte kapitler i rapporten, var det en anbefaling, at vedkommende var på den “rigtige side” det vil sige “anti-Svensmark”. Her finder vi måske årsagen til påstanden om, at “97% af at forskerne mener, at det er menneskene, der skaber klimaændringerne”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?