Analytiker: “Det ligner regeringens største nederlag til dato”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sagen om hjemtagelsen af børn og kvinder fra Syrien ligner regeringens største nederlag til dato, lyder det.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den socialdemokratiske har begået et gigantisk selvmål i sagen om de børn og mødre i med tilknytning til Islamisk Stat, som nu – trods utallige løfter om det modsatte – bliver hentet fra Syrien til Danmark.

Sådan lyder den klare besked fra Jyllands-Postens politiske analytiker og chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen.

Hun kalder sagen, hvor tre kvinder og 14 børn nu bliver hjemtaget til Danmark, for “regeringens største nederlag til dato”.

– Sagen om hjemtagelsen af børn og kvinder fra Syrien ligner regeringens største nederlag til dato. Det er meget sjældent, at man ser statsministeren og justitsministeren stå så stærkt på en position og så derefter indtage den stik modsatte, siger Marchen Neel Gjertsen til Jyllands-Posten.

Regeringen påstår, at den store kovending i spørgsmålet skyldes en ny PET-risikovurdering, og at situationen i fangelejrene er forværret.

Det var i hvert fald den forklaring, som statsminister Mette Frederiksen (S) selv kom med i et interview med det statsejede medie DR.

Men det argument bliver svært at sælge til befolkningen, vurderer Jyllands-Postens analytiker.

– Det stritter i alle folks øjne, når man den ene måned kan mene, at man ikke behøver at følge diverse advarsler fra for eksempel PET eller ønsker fra støttepartierne og så den næste måned bøjer sig for det alligevel, siger hun.

Marchen Neel Gjertsen vurderer endvidere, at regeringen må forholde sig til den kontroversielle sag de næste mange måneder, når kvinderne og børnene kommer til Danmark og evt. skal retsforfølges.

– Sagen kan potentielt skabe tvivl om regeringens linje for Danmarks sikkerheds- og udlændingepolitik, som er noget regeringen har værnet om og opbygget tillid omkring.

Så når Dansk Folkeparti står og råber løftebrud på udlændingeområdet, så er det den sidste debat, som Mette Frederiksen har ønsket sig.

[adning id="17957"]

Fik du læst?