Arbejdsmarkedet har fart på: Højeste antal jobopslag målt på en måned

Arbejdsmarkedet har fart på - det bugner af jobannoncer

Det gav et brat fald i virksomhedernes jagt på nye medarbejdere, da corona sidste år i marts nåede Danmark.

Men siden det kom frem, at vaccinerne var rundt om hjørnet, er interessen steget kraftigt. Hos jobportalen Jobindex bliver der indrykket flere jobannoncer end før krisen.

Sidste uge var endda den travleste i selskabets 25-årige historie, og de tre dage før Kristi himmelfartsdag var alle i top ti over de travleste i Jobindex’ historie.

– Genåbningen har haft en positiv effekt på økonomien, og arbejdsgiverne er begyndt at ansætte igen, skriver selskabet i sit regnskab fredag.

– Der er blandt andet stor efterspørgsel efter sælgere, og det tyder på, at firmaerne er begyndt at forberede sig på vækst, lyder det.

Også tal fra Jobindsats, der er en database over beskæftigelsesdata, bekræfter, at der indrykkes mange jobannoncer.

Ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank, blev der i april slået knap 32.500 nye stillinger op. Det er det højeste antal i statistikkens levetid. Den går tilbage til 2004.

– Det er imponerende og vidner om forårsoptimisme med genåbning, som med stor kraft er i gang med at skyde dansk økonomi i fart efter en trist vinter.

– Det her er fantastiske tal, og vi vil se samme tendens i beskæftigelsestallene over den kommende tid, som vi forventer kommer til at vise mærkbar fremgang, skriver han i en kommentar.

Han forventer, at økonomien de næste kvartaler vil vokse med den højeste vækst i 15 år – hvis der ses bort fra de udsving, corona sidste år var skyld i.

– Vi går meget bedre tider i møde. Dog sker det ovenpå et markant slag fra coronakrisen, og vi er stadig i gang med at lappe hullet, lyder det fra Jeppe Juul Borre.

Han forventer, at økonomien er tilbage på niveauet inden corona i slutningen af 2021.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?