Attraktive unge vil i det private erhvervsliv

Ingeniørernes fagforening IDA, har spurgt 1.100 yngre ingeniører, naturvidenskabeligt uddannede og it-folk om, hvor de helst vil arbejde.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Attraktive unge vil i det private erhvervsliv

Ingeniørernes fagforening IDA, har spurgt 1.100 yngre ingeniører, naturvidenskabeligt uddannede og it-folk om, hvor de helst vil arbejde.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Unge ingeniører, der har mellem 3 og 10 års erfaring på arbejdsmarkedet, er blevet spurgt om deres præferencer mellem offentlig og privat arbejdsgiver. Og svarene er helt entydige: 9 af 10 foretrækker at arbejde i en privat virksomhed.
Kun 43% peger på den offentlige sektor. Spørgeskemaet er udformet sådan, at deltagerne har kunnet svare med mere end en mulighed.
Samtidig viser undersøgelsen, at de privatansatte kun har ringe lyst til at skifte til stat eller kommune. Det vil kun 33% overveje. Til gengæld vil 75% af de offentligt ansatte ingeniører, cand.scient.er og it-specialister gerne arbejde i den private sektor.
Det er interessant at se svarene på, hvorfor man ikke ønsker at blive ansat i den offentlige sektor.
56%: Lønnen er for lav
48%: Den type opgaver, jeg arbejder med, løses ikke af det offentlige
26%: Manglende karrieremuligheder
21%: Manglende faglige udviklingsmuligheder
13%: Manglende status
Svarene giver anledning til bekymring hos formand for de ansattes råd i ingeniørforeningen IDA, Morten Thiessen. Han siger i artiklen på IDA’s hjemmeside:
”Det er problematisk, at den offentlige sektor som arbejdsplads ikke har større tiltrækningskraft for så mange unge akademikere. Vi står overfor store forandringer af vores samfund og ikke mindst den offentlige sektor, der vil kræve hjernekraft indenfor digitalisering og grøn omstilling (…) Derfor bør konklusionerne i denne undersøgelse vække en del eftertænksomhed hos de offentlige arbejdsgivere.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3722″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5577″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6684″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?