Bertel Haarder modtager Venstres frihedspris

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Under Venstres landsmøde i Herning i weekenden modtog den garvede politiker Bertel Haarder partiets frihedspris.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Når der udskrives Folketingsvalg næste gang, vil en af Danmarks allerstørste politikere for første gang i over 45 år ikke stå på stemmesedlen.

Bertel Haarder, der kom i Folketinget for første gang tilbage i 1975, meddelte nemlig i starten af året, at han havde valgt ikke at genopstille til Folketinget.

Dengang udtalte Haarder til Altinget:

– Jeg synes ærlig talt, at jeg har aftjent min værnepligt.

Udover at kunne skrive i alt otte ministerområder og 22 rekordår som minister på CV’et, modtog den garvede politiker i weekenden Venstres frihedspris for sine mange års politiske arbejde med fokus på den personlige frihed.

Venstre afholdt i den forgangne weekend landsmøde i Herning, og det var her, at Haarder modtog prisen.

Samtidig fik han en flot tale af Venstres næstformand Stephanie Lose med på vejen.

– For dig er frihed ikke lig med tøjlesløshed, men frihed inden for rammen af budget, politisk styring og ikke mindst danskheden. For dig er friheden også at sætte grænser, sagde hun i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Derudover omtalte hun også Haarder som et menneske, der både er belæst og berejst, og “borgerlig uden at være bedsteborgerlig”.

– Din kamp for friheden begyndte tilbage i 70’erne, hvor du gjorde oprør mod Marxismen, som lå som en antidemokratisk dyne over samfundet, lød det endvidere fra Stephanie Lose.

Det er 22. gang, at Venstre uddeler sin frihedspris. Tidligere har bl.a. hjemløseavisen Hus Forbi og ytringsfrihedsforkæmperen Jacob Mchangama modtaget prisen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?