Beskæftigelsen stiger: 6000 personer kom i job i marts

Beskæftigelsen stiger: 6000 personer kom i job i marts

Antallet af lønmodtagere på det danske arbejdsmarked steg med 6000 personer i marts.

Det er den største stigning i beskæftigelsen i et halvt år. Det viser tal fra Danmarks Statistik. I marts fik butikkerne lov at genåbne efter mere end to måneders nedlukning.

Samlet er der 2,77 millioner beskæftigede i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik er beskæftigelsen 32.000 personer lavere end før coronaudbruddet sidste år. Da det stod værst til, var beskæftigelsen faldet med 75.000 personer.

Antallet af beskæftigelsen kan dog have ændret sig de seneste måneder, idet både april og maj har budt på en yderligere genåbning af samfundet, hvilket har sendt flere i job.

Det kan være på for eksempel restauranter, barer og caféer, men også for eksempel podere, der er blevet hyret i tusindvis over hele landet.

Hos Arbejdernes Landsbank vurderer cheføkonom Jeppe Juul Borre, at der lige nu er stor aktivitet på arbejdsmarkedet og rift om hænderne.

– Dansk økonomi er igen kommet op i et langt højere gear, og det sætter en imponerende beskæftigelsesfremgang en tyk streg under.

– April og maj kommer til at følge i helt samme spor, hvor genåbningen genskaber en del af de tabte job. Vi kan se det allerede nu i antallet af jobopslag, som når historiske højder. Der er tryk på lige nu.

Beskæftigelsesministeriet udgiver dagligt tal for antallet af ledige i Danmark – som ikke må forveksles med beskæftigelsen – men her viser udviklingen, at antallet af arbejdsløse er faldet markant de seneste måneder.

Antallet af ledige nu er 745 personer højere end før coronakrisen.

Det er dog eksklusive 5533 personer, der er tilmeldt en ordning for arbejdsfordeling, hvor man arbejder på nedsat tid og får dækket resten med en forhøjet dagpengesats.

Da det stod værst til, var ledigheden steget med flere end 50.000 personer.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?