Bitter partistrid: DF’er uddeler “sølvpapirshat-pris” til Nye Borgerlige-ordfører

Søren Espersens Facebook-side

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti er kommet i modvind på Facebook efter at have uddelt en “sølvpapirshat-pris” til Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, som han mener dyrker konspirationsteorier.

Af Frank Ulrich, frank@indblik.net 

– Jeg har netop indstiftet Sølvpapirhat-Prisen, som jeg ind i mellem vil uddele for at hylde de mennesker, som kender sandheden om alt, og som er i stand til at afsløre alle konspirationer. Første selvfølgelige prismodtager er Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige. Tillykke, Lars!

Sådan skriver Søren Espersen fra Dansk Folkeparti i et Facebook-opslag, hvor han langer ud efter Nye Borgerliges sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen.

Nye Borgerlige-ordføreren har været stærkt kritisk overfor coronahåndteringen og har bl.a. argumenteret for at afskaffe både coronapas og mundbindskrav. Det er tilsyneladene faldet Søren Espersen for brystet, og han mener altså, at Lars Boje Mathiesen dyrker konspirationsteorier.

Opslaget er blevet mødt med et væld af reaktioner, hvoraf de fleste er af negativ karakter.[/vc_column_text][vc_column_text]

Jeg har netop indstiftet Sølvpapirhat-Prisen, som jeg ind i mellem vil uddele for at hylde de mennesker, som kender…

Slået op af Søren EspersenOnsdag den 21. april 2021

[/vc_column_text][vc_column_text]Nye Borgerliges formand Pernille Vermund kommer f.eks. sin partifælle til forsvar med en kommentar til opslaget.

– I mine øjne er dem, der stempler alle kritikere af coronahåndteringen som sølvpapirshatte, ikke et hak bedre end dem, der i sin tid stemplede alle kritikere af den fejlslagne udlændingepolitik som racister, skriver hun.

Pernille Vermunds kommentar er en hentydning til den modstand Dansk Folkeparti selv mødte, da de ved deres stiftelse i 1995 blev kaldt racister pga. deres kritik af den daværende udlændingepolitik.

I kommentarfeltet, der har udviklet sig til en regulær omgang mudderkastning mellem de to partier, og flere Facebook-brugere kalder Søren Espersens opslag for “pinligt”, “desperat” og “dumt”.

[adning id="17957"]

Fik du læst?