”Bliv væk fra USA!”: USA’s vicepræsident kritiserede Trumps immigrationspolitik, men fører nu den samme

Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske vicepræsident Kamala Harris har tidligere været en hård kritiker af Trumps immigrationspolitik. Men nu har piben fået en helt anden lyd.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Tilbage den 28. maj 2019 talte den dengang aspirerende præsidentkandidat, Kamala Harris til en Townhall, hvor mulige præsidentkandidater kunne komme ind i bedste sendetid og lufte deres politikker og meninger.

Emnet var den daværende præsident Donald Trumps immigrationspolitik, som Harris omtalte som uamerikansk og amoralsk.

Derudover udtalte Harris, at når en mor i Mexico sender sit barn afsted helt alene med en såkaldt ”coyote” (en person der smugler mennesker over grænsen, red.) så er det af en grund, ”men hvad gør denne præsident så?”, fortsatte Harris:

– Han kigger på de børn, og siger ”gå tilbage til, hvor I kom fra!”

Nu to år senere er det Demokraterne, der sidder med magten i det Hvide Hus med Joe Biden ved roret.

Og selvom Harris ikke blev valgt som Demokraternes præsidentkandidat, valgte Biden hende siden som sin vicepræsident.

Men nu lyder hendes seneste udtalelse om USA’s immigrationspolitik meget lig det, hun kritiserede Trump for at sige.

”Lad være med at komme!”

For første gang i hendes tid som vicepræsident var Harris på udenlandsrejse, hvor hun besøgte både Guatemala og Mexico, beretter The Wall Street Journal.

Rejsen kom som følge af en længerevarende kritik fra både Republikanerne såvel som det demokratiske bagland, da begge parter har været uforstående – dog på hver sin måde – overfor, hvorfor Harris ikke har villet adressere den nuværende flygtningestrøm, der presser sig på ved USA’s sydlige grænse.

– Lad være med at komme, lød den klare besked fra Kamala Harris til de flygtninge, der måtte overveje at komme til USA.

– USA vil fortsat håndhæve vores love og sikre vores grænse. Hvis du kommer til vores grænse, vil du blive afvist, fortsatte hun.

Dette budskab blev gentaget flere gange under vicepræsidentens rejse, beretter The Wall Street Journal.

Og det møder kritik fra det demokratiske bagland. Den demokratiske politiker Alexandria Ocasio-Cortez, der sidder i Repræsentanternes Hus, har været ude på Twitter og kalde Harris’ kommentarer for ”skuffende”.

Som svar på Alexandria Ocasio-Cortez’ kritik udtalte Harris til en journalist, at ”vi er nødt til at håndtere roden til problemerne, og det er mit fokus. Punktum”, skriver The Independent.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?