Brugte 100.000 kroner på sommermøde i Skagen: Morten Messerschmidt tiltalt for misbrug af EU-midler

Folketinget bedt om at godkende tiltale mod Messerschmidt
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet er nu klar med tiltalen mod DF-politiker Morten Messerschmidt i en sag om misbrug af 100.000 kroner som følge af den såkaldte Meld- og Feld-sag.

– Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg dags dato er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015, meddeler advokat Peter Trudsø.

Han tilføjer, at beløbet 98.835 kroner nævnes i anklageskriftet.

Tiltalen skal en tur forbi de danske politikere, da medlemmer af Folketinget ikke kan tiltales eller fængsles, medmindre Folketinget giver sit samtykke til det. Det står skrevet i Grundloven.

Det var tilbage i august 2016, at den daværende EU-parlamentariker blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld – henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Siden har sagen været undersøgt af EU’s kontor til bekæmpelse af svig, Olaf, og af Bagmandspolitiet, Søik.

Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse.

Først lød det, at der ville komme en afklaring ved udgangen af 2020.

Så hed det sig, at det ville ske i første kvartal af i år. Senest har Folketingets Retsudvalg fået at vide, at spørgsmålet om tiltale ventes afgjort i første halvår. Det er det således også blevet.

Morten Messerschmidt er næstformand for Dansk Folkeparti og medlem af Folketinget. Han går sammen med sin advokat efter at blive frifundet for anklagen.

– Morten Messerschmidt ser frem til at få sagen afsluttet så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg forventer naturligvis en fuldstændig frifindelse, siger Peter Trudsø.

Sommergruppemødet i Skagen varede i tre dage.

Men regler i EU slår fast, at midler fra EU-partier – i dette tilfælde partialliancen Meld – “ikke må bruges som direkte eller indirekte finansiering af andre partier, og i særdeleshed ikke nationale partier og kandidater”.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?