Dagens afstemning: Er testindsatsen pengene værd?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Justitsministeriet oplyser, at testindsatsen koster op mod 100 millioner kroner dagligt. Er det pengene værd? Giv din mening til kende i afstemningen her.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Danskerne bliver testet for coronavirus som aldrig før, og regeringen sigter nu efter at udvide kapaciteten på landets stadigt flere testcentre, så der kan gennemføres hele 700.000 coronatest dagligt.

Det koster alt sammen dyrt, og det er de danske skatteydere, der skal betale regningen.

Indtil nu har der været spekuleret meget i udgifterne til den massive testindsats, men det har været sparsomt med oplysninger fra myndighederne og regeringen.

Nu kan Indblik dog berette på baggrund af et svar fra Justitsministeriet, at testindsatsen ved fuld kapacitet koster op mod 100 millioner kroner om dagen.

Læs mere om det her.

Selv skriver Justitsministeriet, at den massive testindsats er “et afgørende redskab i genåbningen af Danmark” og at de store udgifter skal “ses i forhold til de betydelige omkostninger, der er forbundet med en fortsat delvis nedlukning af samfundet”.

Hvad mener du? Er testindsatsen pengene værd?

Deltag i afstemningen herunder.

Del også gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan give deres mening til kende.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?