Dagens afstemning: Skal Mette Frederiksen stilles for en rigsret?

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skal Mette Frederiksen stilles for en rigsret for sin rolle i den grundlovsstridige aflivning af de danske mink? Giv din mening til kende i afstemningen herunder.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

I dag skal Folketinget førstebehandle et borgerforslag om at stille statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret.

Læs mere om det her.

Baggrunden for borgerforslaget – der bærer titlen “Mette Frederiksen for en rigsretssag nu” – er den grundlovsstridige aflivning af alle danske mink, som hun beordrede tilbage i efteråret 2020.

Den ulovlige aflivning blev begrundet i, at en særlig minkmutation af coronavirus ved navn “cluster 5” udgjorde en trussel mod ikke blot Danmarks – men hele verdens – coronabekæmpelse.

En påstand, der siden har vist sig at være usand.

Siden minkskandalen er der blevet nedsat en såkaldt granskningskommission, der skal forsøge at kulegrave forløbet og placere ansvaret for den grundlovsstridige nedlæggelse af minkerhvervet.

Det varer dog længe endnu, før denne kommission kommer med sin konklusion, og derfor håber initiativtagerne til borgerforslaget – og de over 60.000 danskere, der har skrevet under på det – at Folketinget vil tage initiativ til en rigsret inden da.

Det forventes dog, at de fleste politiske partier vil vente på kommissionens konklusioner, før de tager stilling til en evt. rigsretssag mod Mette Frederiksen og andre implicerede i minskandalen.

Hvad mener du? Skal Mette Frederiksen stilles for en rigsret nu?

Giv din mening til kende i afstemningen herunder.

Du kan kun stemme én gang, men del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan være med.

[adning id="17957"]

Fik du læst?