Dagens afstemning: Skal reglen om bordbestilling 30 minutter i forvejen afskaffes?

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Skal reglen om bordbestilling 30 minutter i forvejen afskaffes? Giv din mening til kende i afstemningen her.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

I forbindelse med den langsomme og restriktive genåbning af landets restauranter, caféer, værtshuse og barer har særligt en coronaregel været genstand for voldsom debat: reglen om, at kunder skal bestille bord mindst 30 minutter i forvejen.

30-minutters-reglen er blevet kritiseret voldsomt af såvel politiske partier som brancheorganisationer og kunder, og på den baggrund har erhvervsminister Simon Kollerup (S) givet en smule efter og meldt ud, at han vil se på andre løsninger.

Sidste uge stillede Venstre et forslag i Folketingets epidemiudvalg om at afskaffe den udskældte regel.

Mens Dansk Folkeparti, Konservative og Nye Borgerlige bakkede op om forslaget, blev Radikale Venstre tungen på vægtskålen, der fik forslaget stemt ned sammen med et rødt flertal.

Det på trods af, at partiet tidligere har kaldt 30-minutters-reglen for “meningsløs”.

Statens Serum Institut (SSI) regner i øjeblikket på, hvad en afskaffelse af reglen vil betyde for smittespredningen.

Indtil da kan du give din mening til kende i afstemningen herunder.

Er det en god idé, at kunder på f.eks. restauranter og caféer bestiller bord 30 minutter i forvejen? Eller skal 30-minutters-reglen afskaffes?

Du kan kun stemme én gang, men del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan være med.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?