DA’s jobbarometer: Regeringens politik koster 3.350 private job

Dansk Arbejdsgiverforenings økonomer har beregnet effekterne af finansloven, som øger beskæftigelsen i den offentlige sektor – på bekostning af den private.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

DA’s jobbarometer: Regeringens politik koster 3.350 private job

Dansk Arbejdsgiverforenings økonomer har beregnet effekterne af finansloven, som øger beskæftigelsen i den offentlige sektor – på bekostning af den private.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
DA har på sin hjemmeside et jobbarometer, som viser, hvordan regeringens politik påvirker private virksomheders mulighed for at tiltrække og fastholde medarbejdere, altså hvordan politiske beslutninger påvirker den varige private beskæftigelse. Og foreløbig ser det sort ud.
Finanslovens konsekvenser er, at der på sigt bliver 3.350 færre på hænder til rådighed for de private virksomheder. Konsekvenserne af selve finansloven er 3.100 færre par hænder, mens ”Aftalen om nyt midlertidigt børnetilskud” vil koste 250 private arbejdspladser.
Finanslovsaftalen betyder, at der oprettes 2.300 offentlige arbejdspladser. Dermed reduceres de private virksomheders muligheder for at rekruttere medarbejdere og dermed at skabe øget vækst og skattegrundlag til at betale et stigende antal offentligt ansatte.
Om baggrunden for DA’s Jobbarometer hedder det på DA’s hjemmeside:
”DA Jobbarometer følger løbende, hvordan de politiske beslutninger under den nuværende regering påvirker den private beskæftigelse i Danmark. Uden nye politiske initiativer, som øger arbejdsudbuddet, vil der nemlig ikke være tilstrækkeligt med arbejdskraft til at sikre, at fremgangen i den private beskæftigelse fortsætter på længere sigt.”
Den nuværende regerings foreløbige resultat på -3.350 i det private arbejdsudbud skal ses i forhold til resultaterne i de tidligere regeringer:
Regeringen Anders Fogh Rasmussen (2001-2009) +81.000
Regeringen Løkke Rasmussen (2009-2011) +97.000
Regeringen Helle Thorning-Schmidt (2011-2015) +57.000
Regeringen Løkke Rasmussen (2015-2019) +12.750
Hver gang, politikerne træffer en beslutning, som påvirker de private virksomheders muligheder for at rekruttere nye medarbejdere, bliver barometret opdateret.
DA skriver videre om metoden:
”Her medtages kun de politiske beslutninger, som har en varig effekt på den private beskæftigelse. Det vil sige initiativer, som påvirker det samlede arbejdsudbud på længere sigt, samt initiativer, som påvirker den offentlige beskæftigelse. Hvad angår den offentlige beskæftigelse så vil effekten svare til Finansministeriets skøn for stigningen i den offentlige beskæftigelse i forhold til niveauet i 2019.”
Se mere om jobbarometeret her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4155″ img_size=”750×470″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2504″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3098″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3411″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?