Datatilsynet arbejder videre med frimurersag

Den lækkede liste over frimurere, der endte på siden POV International, er stadig en verserende sag hos Datatilsynet fire måneder senere.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Datatilsynet arbejder videre med frimurersag

Den lækkede liste over frimurere, der endte på siden POV International, er stadig en verserende sag hos Datatilsynet fire måneder senere.

Af Morten Okkels, mok@indblik.net

I december beskrev Indblik.net, hvordan en lækket liste med frimureres personlige oplysninger var endt som offentliggjort i et debatindlæg på webmediet POV International via et link. Efter denne hændelse besluttede Den Danske Frimurerorden at indberette et læk af personoplysninger til Datatilsynet.

Læs vores tidligere dækning her: Læk af frimurerliste kan give medieretligt efterspil

Senest bekræfter Datatilsynets presseansvarlige til Indblik.net, at det stadig er en sag, Datatilsynet arbejder med. Imidlertid ønsker Datatilsynet ikke at gå i detaljer med sager, der p.t. verserer. Derfor vides det heller ikke, på hvilken måde POV Internationals videreformidling af persondata indgår i sagen, og hvilke konsekvenser det potentielt får.

Derimod ligger det nu fast, at ordenen ikke trækker POV International i Pressenævnet. Det var ellers et potentielt redskab, som de utilfredse frimurere havde overvejet. Men de valgte kun at forholde sig til historien som en GDPR-sag om lækkede personoplysninger, ikke en sag om presseetik – og nu er 12 ugers-fristen for klager til Pressenævnet for længst overskredet.

Indblik.net vil vende tilbage, når og hvis vi erfarer nyt i sagen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4190″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3319″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3430″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?