Det gør ikke så ondt at arbejde

Nye tal fra DA Analyse viser, at ældre medarbejdere generelt er godt kørende, samt at kun to procent af hele arbejdsstyrken er meget begrænset af smerter.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det gør ikke så ondt at arbejde

Nye tal fra DA Analyse viser, at ældre medarbejdere generelt er godt kørende, samt at kun to procent af hele arbejdsstyrken er meget begrænset af smerter.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
Den politiske debat inden for beskæftigelse blev genopfrisket denne weekend, da den efterhånden landskendte nedslidte bryggeriarbejder Arne dukkede op på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden. Men måske er Arne trods alt ikke nær så repræsentativ for den danske arbejdskraft, som man skulle tro.
Ser man særligt på ældre medarbejdere, oplever 9 ud af 10 seniorer, at deres virksomhed tager hensyn til ældre og svage, og det er et mindretal, der stopper på jobbet af helbredsgrunde. Kun 3% ville gerne have stoppet tidligere på arbejdet, end de endte med at gøre.
Nye tal fra DA Analyse viser mere generelt, at langt den største del af arbejdsstyrken ikke oplever smerter på arbejdet. Til spørgsmålet om, hvorvidt man har følt sig begrænset af smerter på jobbet, svarer kun to procent, at de oplever sig meget begrænsede. Kun hver tiende har svaret ’ja, lidt’.
Der er vel at mærke ikke tale om svar på, hvorvidt en person føler smerte hvert øjeblik, men hvorvidt man har oplevet det inden for de sidste tre måneder. DA understreger i øvrigt, at der kan være tale om smerter opstået af flere forskellige grunde, som ikke behøver have med jobbet at gøre. I Danmark bliver der cirka anerkendt to erhvervssygdomme pr. 1.000 beskæftigede pr. år.
Se mere info på Dansk Arbejdsgiverforenings hjemmeside:
Få er begrænsede af smerter i arbejdet.
Ældre mennesker trives på arbejdsmarkedet.
Få sygdomme skyldes forhold på jobbet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?