Dokumenter afslører: Sundhedsstyrelsen vil have tvangsvaccination

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sundhedsstyrelsen har flere gange anbefalet, at tvangsvaccination skrives ind i den nye epidemilov, viser hidtil tilbageholdte dokumenter.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Mange åndede lettede op, da et politisk flertal tilbage i december sidste år vendte sig imod idéen om at tvangsvaccinere danskerne. 
Men nu viser det sig ifølge Jyllands-Posten, at Sundhedsstyrelsen anbefaler tvangsvaccination.
I en bunke dokumenter, der hidtil er blevet tilbageholdt af Sundhedsministeriet, fremgår det, at Sundhedsstyrelsen flere gange har anbefalet at indføre tvangsvaccination i den nye epidemilov, der forventes at blive vedtaget om få dage.
Ifølge Sundhedsstyrelsen skal tvangsvaccination dog kun tages i brug “i helt særlige tilfælde”, og kun hvis styrelsen finder det sundhedsfagligt nødvendigt. 
– Man kan i en sådan konkret situation, hvor der er overhængende og konkret fare for folkesundheden, også i et globalt perspektiv, begrunde at tvangsvaccinere personer eller grupper af personer, skrev styrelsen således den 23. september sidste år.
I en direkte mail til Sundhedsministeriet i oktober sidste år anbefalede Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm endnu engang at lade beføjelsen til at tvangsvaccinere den danske befolkning indgå i den nye epidemilov.
Trods Sundhedsstyrelsens anbefalinger er et politisk flertal dog ved at afskaffe muligheden for, at staten kan tvangsvaccinere danskerne.
Den nye epidemilov forventes vedtaget tirsdag, hvor den skal tredjebehandles. Dog har Dansk Folkeparti mener dog, at epidemilovens vedtagelse skal udskydes, så den kan blive grundigere behandlet efter, at de nye dokumenter fra Sundhedsstyrelsen er kommet frem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?