Efter beskyldninger om løftebrud: Finansminister klapper i

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Finansministeren har ikke yderligere kommentarer, lyder det fra Finansministeriets pressetjeneste.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Finansminister Nicolai Wammen (S) har været under beskydning de sidste par dage for at have begået et “eklatant løftebrud” på skattepolitikken.

Tænketanken Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen mener nemlig, at finansministeren har brudt et afgørende valgløfte, som han afgav i valgkampen i 2019.

– 95 procent af danskerne vil ikke opleve en skattestigning, sagde Nicolai Wammen dengang og fortsatte: 

– Med Socialdemokratiets politik skal man være en bank, arve en virksomhed eller tjene rigtig mange penge på aktier for at opleve skattestigninger.

Minister vil ikke uddybe kritiseret forklaring

Et nyt fradragsloft rammer dog alle danskere, ligesom flere af regeringens foreløbigt 38 skattestigninger også rammer bredt.

Flere af skattestigningerne rammer endda de danskere, der har de laveste indkomster, særligt hårdt.

Da cheføkonom Mads Lundby Hansen i første omgang beskyldte finansminister Nicolai Wammen for løftebrud, afviste ministeren overfor Indblik alle anklager.

– Mine udtalelser gik på personskatterne, og almindelige lønmodtagere får i sagens natur ikke en skattestigning af at lønninger over 7 millioner kroner ikke kan trækkes fra i selskabsskatten.

 – Vi gik i øvrigt til valg på at indføre et loft på fradragene for høje lønninger, så kritikken fra Cepos rammer helt ved siden af, lød det fra Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar til Indblik.

Denne forklaring er Mads Lundby Hansen dog “helt uforstående” overfor.

– Bundlinjen er, at Nicolai Wammen i valgkampen foregøglede befolkningen, at 95 procent af danskerne ikke ville opleve skattestigninger. Og ifølge hans egne svar til Folketinget er det løfte i den grad brudt med 38 skattestigninger, der samlet set gør alle indkomstgrupper fattigere ifølge hans egne økonomer, siger han til Indblik.

Forbeholdt kritikken fra Mads Lundby Hansen klapper finansministeren nu i.

– Finansministeren har ikke yderligere kommentarer, lyder det således fra Finansministeriets pressetjeneste i et svar til Indblik.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?