Efter otte år: Nu siger Mette Frederiksens nære rådgiver op

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En af Mette Frederiksens nærmeste rådgivere har sagt sit job op efter otte års samarbejde.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Det oplyser Statsministeriet selv i en pressemeddelelse.

Der er tale om Sara Vad Sørensen, som er gift med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Hun har ifølge Statsministeriet opsagt sin stilling i forbindelse med, at hendes barsel udløber til november. 

Sara Vad Sørensen har ellers arbejdet for Mette Frederiksen i hele otte år.

Først som ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet, siden som personlig assistent i Socialdemokratiet, souschef for Socialdemokratiets politiske afdeling og altså senest som særlig rådgiver i Statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udtaler i pressemeddelelsen fra ministeriet, at hun ærgrer sig over tabet af sin mangeårige samarbejdspartner:

– Sara er et af de dygtigste mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Hun besidder en stor faglig indsigt, der har været uvurderlig i forberedelsen af de politiske udspil, vi præsenterede før valget og efterfølgende i hendes rådgivning af regeringen. 

– Derfor ærgrer det mig også, at Sara ikke kommer tilbage efter sin barsel. Samtidig glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med Sofie og det politiske sekretariat i Statsministeriet.

Med Sofie refererer statsministeren til Sofie Findling Andersen, som er ny spindoktor. Hun har arbejdet på posten, siden Sara Vad Sørensen gik på barsel og ansættes nu fast. 

Sofie Findling Andersen kom fra en stilling som særlig rådgiver i Erhvervsministeriet og har før det blandt andet været ansat i Socialdemokratiet og Dansk Erhverv. 

Det politiske sekretariat består af stabschef Martin Justesen, særlig rådgiver Sofie Findling Andersen og særlig rådgiver Nana Zarthine Christensen.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?