En gymnasietid uden alkohol? Flertal vil forbyde alkohol på ungdomsuddannelser

PR-foto

Et flertal af danskerne mener, at et nyt forbud er vejen frem, hvis drukkulturen blandt danske unge skal ændres.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Under nedlukningen har unge danskere ændret deres alkoholvaner, og de har generelt drukket mindre, viste en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed i juni.

Det skriver Ritzau.

At ungdomsuddannelser nu kommer tilbage til en normal hverdag igen er derfor en god anledning til at indføre en ”ny normal” og ændre drukkulturen blandt danske unge, mener Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Han påpeger, at mange danske unge ”bliver presset” til at drikke af frygt for ikke at være en del af fællesskabet.

– Derfor mener vi, at det er vigtigt, at vi som samfund gør, hvad vi kan for at fjerne det pres, siger Christian Bjerre i en pressemeddelelse.

Han er ikke alene om at mene, at det er samfundets opgave at komme dette ”pres” til livs. 

Blandt danskerne er der et flertal, der mener, at den rigtige måde at ændre drukkulturen på vil være et nyt forbud.

En undersøgelse fra Voxmeter viser nemlig, at hele 52,6 procent af danskerne mener, at der skal være et decideret forbud mod at servere alkohol til unge under 18 år på ungdomsuddannelserne.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Blå Kors Danmark og er repræsentativ for den danske befolkning. Den er baseret på besvarelser fra 1.020 danskere.

Meningsmålingen lægger sig op ad en udmelding fra Sundhedsstyrelsens Enhed for Forebyggelse om at fjerne alkohol fuldstændigt fra ungdomsuddannelserne. 

Spørgsmålet i meningsmålingen lød således:

I Danmark må unge under 18 år ikke købe alkohol på restauranter eller diskoteker. Dette gælder dog ikke for ungdomsuddannelser, hvor det er tilladt at sælge alkohol til unge under 18 år. Mener du, at det skal være forbudt at sælge alkohol til unge under 18 år på ungdomsuddannelser?

Til dette svarede 52 procent af de adspurgte ja, mens 36,2 procent svarede nej, og 11,2 procent svarede “ved ikke”.

[adning id="17957"]

Fik du læst?