Endnu en rådgiver har forladt Mette Frederiksen – bliver hyret ind af socialdemokratisk ven

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksens toprådgivere har næsten alle forladt hende. Og de synes at samle sig hos især ét firma.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Fra den 15. november skal Mette Frederiksens (S) tidligere toprådgiver, Sara Vad Sørensen, arbejde som analysechef i Danfoss.

Det skriver Altinget

– Som analysechef skal Sara, i et tæt samarbejde med Danfoss’ segmenter og regioner, skabe større indsigt og forståelse for den vigtige rolle som energieffektivitet har for den grønne omstilling, fortæller Danfoss, der for nyligt offentliggjorde ansættelsen.

Vad Sørensen startede sin karriere på borgen med at være ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet. Derudover har hun været ansat som personlig assistent i Socialdemokratiet og souschef for partiets politiske afdeling. Men siden folketingsvalget i 2019 har hun arbejdet som Mette Frederiksens særlige rådgiver.

Vad Sørensen har i alt arbejdet otte år for Mette Frederiksen. 

Kendinge i Danfoss

Når Vad Sørensen møder ind til sin første arbejdsdag hos Danfoss, kommer det ikke kun til at være fremmede ansigter, som hun møder. 

Hun kommer nemlig til at arbejde tæt sammen med Martin Rossen, der også har været en af Mette Frederiksens toprådgivere i rollen som hendes stabschef, men som i dag er Head of Group Communication & Sustainability i Danfoss. Endvidere er Rossen også senior vice president i koncernen. 

Over for Altinget uddyber Martin Rossen ansættelsen:

– Sara kommer med stor erfaring, enorm kompetence og et drive, som jeg glæder mig til at se udfolde sig i denne nye rolle. Hun bliver en vigtig tilføjelse til et allerede stærkt hold, der skal skabe større indsigt og inspiration til alle, der ønsker at forstå, hvorfor 40 procent af Paris-aftalens målsætninger kan nås ved hjælp af elektrificering og energieffektivitet.

Så godt som alle Mette Frederiksens tætte allierede har forladt hende under hendes tid som statsminister.

Få overblikket her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?