Ét år som ungdomskonsulent: Så lidt erhvervserfaring har Mette Frederiksen

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Statsminister Mette Frederiksen (S) har kun minimal erfaring fra livet udenfor politik.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Det bliver ofte debatteret, om de politikere, som styrer vores land, har nok erhvervserfaring.

Tidligere har iværksætter Anders Fogh i et interview med Indblik således kritiseret politikernes manglende erhvervserfaring og foreslået, at der bliver lavet regler om konkrete krav til erhvervserfaring for at kunne blive minister eller ordfører for et givent område.

Kaster man et blik på den oversigt over de siddende ministres CV’er, som Indblik har lavet, er det da heller ikke tung erhvervserfaring, der præger billedet.

Det gælder heller ikke for statsminister Mette Frederiksen (S), som står i spidsen for ledelsen af Danmark, og som særligt under coronakrisen har fået magtbeføjelser af hidtil uset karakter.

Af Mette Frederiksens CV, som fremgår af regeringen.dk, kan man læse, at hun, udover en række parlamentariske poster og en bachelor i administration og samfundsfag samt en master i afrikastudier, kun har ét punkt på CV’et.

Og det er hendes etårige ansættelse fra 2000 til 2001 som ungdomskonsulent i den faglige hovedorganisation LO, der sidenhen er blevet en del af Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

LO havde dog i mange år tætte formelle og økonomiske bånd til Socialdemokratiet, også mens Mette Frederiksen arbejdede der. 

Fagbevægelsen og Socialdemokratiet har den dag i dag stadig et tæt politisk samarbejde, omend de mere formelle bånd er kappet.

Se oversigten over alle regeringens 20 ministres CV’er her.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.