EU kan forsinke lanceringen af coronapasset

FOTO: URSULA VON DER LEYEN, FORMAND FOR EU-KOMMISSIONEN. (FOTO: POOL/REUTERS/RITZAU SCANPIX=

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Regeringen har planlagt at lancere det digitale coronapas til maj. EU kan dog komme til forhindre en rettidig lancering af coronapasset. Det fremgår af en aktindsigt, som Indblik har fået.
Af Frank Ulrich, frank@indblik.net 
Det digitale coronapas er på vej efter bred aftale i Folketinget, hvor kun Nye Borgerlige har sat sig udenfor.
Coronapasset skal fungere som en app, der viser om borgeren er vaccineret og testet for covid-19. Digitaliseringsstyrelsen har meldt ud, at passet vil være færdigt til maj i år.
Indblik har for nylig fået aktindsigt i en række dokumenter fra Digitaliseringsstyrelsen, som giver et indblik ind i planlægningen af det digitale coronapas. 
I den forbindelse har vi kunne afsløre, at udviklingen og driften af coronapasset er planlagt til langt ind i 2022 og at lanceringen i maj 2021 vil være et såkaldt minimum viable product, der har begrænset funktionalitet.  
Nu kan Indblik også afsløre at det slet ikke er sikkert, at lanceringsplanerne kan overholdes til maj. 
Det viser et internt forudsætningsnotat og kravsspecifikationen af løsningen fra Digitaliseringsstyrelsen, som Indblik har fået aktindsigt i. 
Digitaliseringsstyrelsen vurderer i disse dokumenter, at der er betydelig risiko for forsinkelser. 
I den forbindelse skriver styrelsen, at projektet har en risikofyldt tidsplan og økonomi. 
Især EU’s egne standarder for coronapas kan medføre at hele udviklingen kan blive forsinket, hvis EU beslutter sig for at ændre deres standarder eller komme op med helt nye standarder for et coronapas.
Derudover er Digitaliseringsstyrelsen også bekymret for, hvordan de nødvendige sikkerhedstests i projektet kan påvirke tidsplanen.   [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?