Finansministeriets pressechef fik gyldent håndtryk: 332.174 kr.

Pressechef Sigga Nolsøe fik fem måneders løn med sig, da hun gik fra Finansministeriet. Liberal Alliance er kritisk over for afskedsgaven.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Finansministeriets pressechef fik gyldent håndtryk: 332.174 kr.

Pressechef Sigga Nolsøe fik fem måneders løn med sig, da hun gik fra Finansministeriet. Liberal Alliance er kritisk over for afskedsgaven.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
Tidligere i år vakte det stor opsigt, da pressechef Sigga Nolsøe forlod Finansministeriet med den nu ikoniske bemærkning til Ritzau, at det var svært at varetage jobbet uden at være ”professionel socialdemokrat”. Det skete i kølvandet på tidens omtale af de påfaldende mange socialdemokrater, der i 2019 blev ansat i diverse ministerier.
Nu viser det sig, at Sigga Nolsøe stadig hæver løn i fem måneder efter sin exit, hvad der beløber sig til 332.174 kroner i alt. Det fremgår af venstrefløjsmediet Solidaritet, der har fået aktindsigt i sagen om fratrædelsen. I artiklen citeres Liberal Alliances finansordfører, der kræver en redegørelse for sagen, herunder hvordan og hvorvidt Nolsøe blev fyret.
”Når man får en fratrædelsesgodtgørelse, så skal forklaringen selvfølgelig være, at man er opsagt. Ellers må staten ikke udbetale pengene. Men det udelukker jo ikke, at man i virkeligheden har forhandlet sig frem til, at man skal blive opsagt, fordi man så kan få en fratrædelsesgodtgørelse,” siger Ole Birk Olesen.
”Spørgsmålet er nu, hvorfor hun blev fyret? Var det fordi, at hun ikke var socialdemokrat, som hun selv har fremført som forklaring på sit stop. Eller har Finansministeriet en anden forklaring?” spørger LA-politikeren, som allerede før coronakrisen ville have omstændighederne belyst på et samråd.
Det er ikke lykkedes Solidaritet at få en replik fra hverken Finansministeriet, Sigga Nolsøe eller Djøf.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3820″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5638″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5905″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?