Først smed hun de andre partier ud: Nu inviterer Mette Frederiksen igen til forhandlinger om genåbning

Statsminister inviterer til brede forhandlinger om genåbningsplan
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et pressemøde onsdag inviteret resten af Folketingets partier til forhandlinger om en langsigtet plan for en ophævelse af de forskellige coronarestriktioner.
Ifølge statsministeren bliver udgangspunktet eksperters og myndighedernes indstilling til hvilke restriktioner, der skal lempes først.
– Jeg vil gerne sige tak for, at det faglige grundlag anerkendes af alle Folketingets partier, siger hun.
– Vi er også enige om endemålet: At Danmark skal åbnes fuldt og helt igen. Men vi kan have en politisk diskussion om, hvad der skal åbnes først og hvor hurtigt. Det er helt legitimt.
Invitationen kommer, efter at der tidligere på dagen blev indgået en forståelse af de første lempelser mellem regeringen og dens parlamentariske grundlag – men uden oppositionen og Alternativet.
Oppositionen blev med egne ord “smidt ud” af forhandlingerne af en stejlende statsminister, der ikke udviste vilje til at rykke sig en centimeter.
Statsministeren gentog onsdag, at hun fortsat ikke mener, at der bør lempes yderligere på restriktionerne.
– Som statsminister er det min vurdering, at det er svært at gå meget længere end eksperter og myndigheder anbefaler, siger Mette Frederiksen.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?