Forsamlingsforbud står fortsat til at blive afskaffet helt i august

Forsamlingsforbud står fortsat til at blive afskaffet i august

Planen for udfasningen af forsamlingsforbuddet fortsætter uændret. Det står fast efter genåbningsaftalen, der blev aftalt natten til tirsdag, og som gælder fra 21. maj.

Det vil sige, at forsamlingsforbuddet udendørs står til at blive afskaffet 11. juni, mens det helt skal afskaffes, altså også indendørs, per 1. august.

Fra 21. maj hæves forsamlingsforbuddet fra 25 til 50 personer indendørs og fra 75 til 100 personer udendørs, hvilket var aftalt tidligere, men som blev slået endeligt fast i den seneste aftale.

Det er fornuftigt at holde fast i den plan, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som sammen med de borgerlige partier ellers normalt presser på for mere genåbning, end der er aftalt.

– Vi brugte ikke meget tid på forsamlingsforbuddet. Man respekterede den plan, der var lavet, og så brugte vi mere krudt på andre elementer.

– Der er ingen tvivl om, at hvis vi kigger på de faktorer, som sundhedsmyndighederne lægger på bordet for os og siger, hvor er risikoen størst, hvis vi slipper tingene løs, så er forsamlingsforbuddet et af de områder, hvor de er aller mest nervøse, siger Thulesen Dahl.

Alle Folketingets partier minus Nye Borgerlige er med i den seneste genåbningsaftale.

Den nye aftale indeholder blandt andet en udfasning af coronapasset og kravet om mundbind. Og så kan hjemmearbejdende snart vende tilbage til kontoret.

Det var blandt andet overstående elementer, som var vigtigst i de seneste forhandlinger, siger Thulesen Dahl.

I det hele taget er der lavet en eller anden form for plan for hele samfundet i forhold til den videre genåbning bortset fra nattelivet. Det må vente til juni, før partierne sætter sig sammen igen og forsøger at finde en løsning.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?