Forskere: Politiet bør sættes ind mod ulvedræbere

Foto: Martin Mecnarowski/Wikimedia Commons

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Der er registreret 24 ulve i Danmark siden det store rovdyr genindvandrede i 2012.
Nu er ni af ulvene er forsvundet, uden at forskerne har kunnet finde spor af dem hverken herhjemme eller i udlandet.
En af ulvene blev skudt og dræbt på en mark ved Ulfborg i april 2018 og det medførte en straf på 40 dages betinget fængsel, i det der kaldtes et ulvedrab.
Ligeledes blev det kaldt drab, da 60 får på Løgumkloster-egnen blev taget af ulve, som man kunne læse hos TV Syd november 2020.
Ifølge DNA-analyser var det en hunulv fra Berlin, der var en af angriberne, oplyste en ulvekonsulent fra Naturstyrelsen til TV-Syd.
Lige nu er bekymringen dog rettet mod ulvene, der også registreres via DNA fra deres afføring.
Miljøstyrelsen har derfor bedt en gruppe forskere komme med anbefalinger, der kan sikre ulvene. De foreslår derfor blandt andet intensiveret politimæssig overvågning af områder, hvor ulve forsvinder, skriver Ritzau.
Bedre efterforskningsmuligheder for politiet, gps-halsbånd på ulvene og inddragelse af borgerne, der bor nær ulvene, er også blandt forskernes forslag.
Forskerne foreslår blandt andet en intensiveret politimæssig overvågning af områder, hvor ulve forsvinder.
Desuden skal politiet have bedre muligheder for at efterforske sager om faunakriminalitet – altså lovovertrædelser, der vedrører dyr i naturen.
Et mere vidtgående forslag er at udstyre et antal ulve med gps-halsbånd, som vil gøre det muligt at lokalisere, hvor og hvornår dyrene forsvinder.
Seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening Bo Håkansson, som sidder i Vildtforvaltningsrådets ulvegruppe, frygter, at ulve bliver ‘skudt og gravet ned, smidt i gyllebeholdere og halmfyr i al hemmelighed’. Sådanne anbefalinger florerer i grupper på Facebook, siger han til Landbrugsavisen:
”I forhold til, hvor få ulve vi har, må vi have noget nær verdensrekord i, hvor mange der forsvinder, uden at vi kan give en forklaring.”
Ulvene genindvandrede til Danmark netop året efter at den tre-årige dreng Holger forsvandt Tranum Klitplantage. Efter 24 timer på egen hånd i en skov blev Holger Kragh fundet af en rytter, og hele Danmark åndede lettet op.
Men det er nu i øvrigt ikke kun får, der har været ofre for ulven. En flok ulve angreb og dræbte i 2012 en kvinde i en svensk dyrepark. Retten dømte dengang, at dyreparkens direktør var skyld i drabet, kunne man læse hos TV2.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?