Forsvarsminister under beskydning: Opdigtede hun passage i “kaosinterview”?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Forsvarsminister Trine Bramsen er havnet i politisk uvejr efter et interview, der gik helt galt. Nu bliver hun for anden gang kaldt i samråd om sagen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) kaldes nu for anden gang på kort tid i samråd om et interview, der gik helt galt.
Det skriver Berlingske.
Tilbage i december skulle en journalist fra nyhedsbureauet Ritzau interviewe den nytiltrådte forsvarschef Flemming Lentfer. Interviewet udviklede sig dog til et dobbeltinterview, da forsvarsminister Trine Bramsen insisterede på også selv at deltage.
Senere gik dobbeltinterviewet helt op i røg, da Trine Bramsen flere gange svarede på spørgsmål direkte rettet til forsvarschefen og til sidst endte med at storme ud af sit eget kontor, hvor interviewet fandt sted.
Angiveligt skulle forsvarsministeren have følt sig ydmyget, fordi journalisten ikke ville interviewe hende, men kun den nytiltrådte forsvarschef.
Siden har Trine Bramsen forklaret, at hendes ukontollerbare vrede skyldes, at Ritzau-journalisten havde været “ubehøvlet” og “uvorn”.
Særligt en passage i forsvarsministerens forklaring er nu blevet genstand for debat.
– Da den pågældende journalist møder op på mit kontor, siger han noget i retning af: “Luk, dig gider jeg ikke tale med”, påstod Trine Bramsen til et åbent samråd torsdag.
Men det afvises på det kraftigste af nyhedsbureauet Ritzaus administrerende direktør og chefredaktør, Lars Vesterløkke.
Han har lyttet båndet fra det famøse dobbeltinterview igennem, og konklusionen er klar: 
– Journalisten er hverken “ubehøvlet” eller “uvorn” over for ministeren eller forsvarschefen. Og på intet tidspunkt siger han, ‘luk, dig gider jeg ikke snakke med – jeg gider kun snakke med forsvarschefen’, eller noget, der ligner, sådan som hun fortæller under samrådet, fortæller Lars Vesterløkke til Berlingske.
De Konservatives forsvarsordfører Niels Flemming Hansen fortæller til samme avis, at ministeren bliver indkaldt til samråd om sagen.
Selv er Trine Bramsen gået i flyverskjul – bortset fra et par hurtige svar på Twitter afsendt mod bl.a. Henrik Qvortrup og forsvarsmediet OLFI, der har dækket sagen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?