Greenpeace-aktion bringer fiskeres liv i fare

Den aktivistiske miljøorganisation smider store granitsten på havbunden, og det kan ende fatalt for trawl-fiskerne.
Foto: freddy (CC BY-NC-SA 2.0)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Greenpeace-aktion bringer fiskeres liv i fare

Den aktivistiske miljøorganisation smider store granitsten på havbunden, og det kan ende fatalt for trawl-fiskerne.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
”Greenpeace har fundet effektiv måde til at stoppe ulovligt trawl,” skriver Suzanne Plunkett fra Greenpaece på organisationens Facebook-side. Hun refererer en artikel i den britiske avis The Independent, som fortæller, at aktivisterne ganske enkelt kaster store granitstykker i havet i omkredsen af det område på Doggerbanke, hvor de ønsker at forhindre trawlfiskeriet. Hvis en fiskers trawl kommer i nærkontakt med de store sten, går det i stykker. Men nærkontakt med de store sten vil ikke nødvendigvis kun medføre materiel skade. Den risikerer at kæntre kutteren og sætte mandskabets liv på spil.
Aktionen har fundet sted i britisk område, så det er i givet fald de britiske myndigheder, der skal gribe ind. Men danske fiskere arbejder meget ofte på Doggerbanke, da den indgår i EU’s fælles fiskepladser. Det er et område med sandbund, og det er ideelt for flere fiskearter og derfor et vigtigt område for dansk fiskeri. Doggerbanke er fuldt af liv, orme, muslinger, søpindsvin og krebsdyr, der er et vigtigt spisekammer for mange af de mest populære fiskearter som rødspætte, tunge, torsk, kuller og ikke mindst den lille proteinrige industrifisk tobis.
Fiskeskipper Jens Peter Langer, Thyborøn, siger til netmediet FiskerForum.dk, at udsmidningen af granitblokke er en ”uintelligent og stupid handling”. At dumpe granitsten i et område, der hverken har koralrev eller andet, der overhovedet kan retfærdiggøre Greenpeace’s ”beskidte handlinger”, er tegn på, mener han, ”at Greenpeace igen skal gøre opmærksom på sig selv og med denne kriminelle og ulovlige dumpning endnu engang få folk til lommerne med støttekroner til organisationens kampagne mod trawlfiskeriet.”
Der er ikke tegn på, at de britiske myndigheder vil gribe ind overfor Greenpeace.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2701″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8370″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”9402″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?