“Heller ikke i dag”: Justitsministeriet afviser alle spørgsmål om vidtgående “tryghedslov”

Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Med en ny “tryghedslov” vil justitsminister Nick Hækkerup (S) foretage vidtgående indgreb i din personlige frihed. Men ministeren nægter fortsat at forholde sig til den voldsomme kritik af loven.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

En ny “tryghedslov” fra justitsminister Nick Hækkerup og den øvrige socialdemokratiske regering bliver mødt med massiv kritik fra både internationale menneskerettighedsorganisationer og politiske partier på begge sider af det politiske spektrum.

Med det vidtgående lovforslag vil regeringen bl.a. give politiet magt til at indføre 30 dages opholdsforbud i områder, hvor nogle har udvist “utryghedsskabende adfærd”.

Opholdsforbuddet rammer alle, om man så vil demonstrere imod regeringen eller fejre en familiefødselsdag. 

– Det her er en af de største indskrænkninger i danskernes personlige frihed meget længe.

– Jeg er dybt bekymret over, at det ikke har fået mere opmærksomhed, end det har, lyder det f.eks. fra Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard.

Samtidig er hele 35 internationale menneskerettighedsorganisationer gået sammen om at skrive et åbent brev, hvor de i hårde vendinger advarer mod regeringens nye lovforslag.

Justitsministeren forholder sig tavs

Justitsministeriet gør da også deres for at sagen ikke skal få yderligere opmærksomhed.

Ministeriet har således afvist alle Indbliks henvendelser, og generelt har det været yderst sparsomt med kommentarer fra justitsminister Nick Hækkerup til det vidtgående lovforslag.

Da Indblik den 23. april rettede henvendelse til ministeriet for at høre, om ministeren havde en kommentar til den voldsomme kritik til lovforslaget, lød svaret at det ikke var “muligt” med en kommentar.

Indbliks henvendelse den 26. april blev også afvist med beskeden om, at det “heller ikke i dag” var muligt at få en kommentar fra justitsministeren.

Andre medier har dog formået at få Nick Hækkerup til at give en kort kommentar til lovforslaget.

Efter kritik fra bl.a. Kristian Hegaard har justitsministeren således i et svar til Politiken skrevet, at han er “åben for at diskutere, om vi generelt bør undtage demonstrationer i lovforslaget”.

Indblik arbejder fortsat på at få justitsministeren i tale.

[adning id="17957"]

Fik du læst?