Her er det nye coronapas: “Der er grund til stolthed”

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det nye, digitale coronapas er netop blevet præsenteret ved et pressemøde.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Her deltog finansminister Nicolai Wammen (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S).

Også administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, og administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, var til stede.

– Jeg synes, der er grund til stolthed over, at vi allerede nu kan præsentere det nye coronapas, lød det fra finansminister Nicolai Wammen, da han på pressemødet, der foregik i Københavns Lufthavn, præsenterede coronapasset.

Det nye digitale coronapas vil fungere som en app, der slet og ret hedder “Coronapas, som allerede nu kan downloades til smartphones og tages i brug herhjemme.

Appen er udviklet af de danske IT-firmaer Netcompany og Trifork og vil også kunne bruges ved rejser i EU fra den 1. juli.

– Det vi får nu er en app, som gør det nemmere for både os borgere og for dem, der skal kontrollere det, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Det vil dog også være muligt at få passet i papirform, forlyder det på pressemødet.

Coronapasset har tidligere mødt kritik fra bl.a. Etisk Råd for at risikere at føre til indirekte tvang og diskrimination, men på pressemødet lod Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut (SSI), til at glæde sig over, hvis coronapasset kunne give danskerne et skub i retning mod at lade sig teste og vaccinere mere.

– Coronapasset bliver en støtte til den gode adfærd vi har med at lade os teste og i øvrigt også lade os vaccinere, lød det fra SSI-direktøren.

Indblik har tidligere kunne afsløre, at der er afsat budget til at drive og udvikle coronapasset langt ind i 2022. Det på trods af, at politikerne påstår, at passet skal udfases til august i år.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?