Imod konsensus: Klima i Grønland

Indblik.nets læser Jørgen Keinicke har gransket officielle tal om temperaturer på Grønland, og her udfordrer han den tidens dystre klimatendens.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8784″ img_size=”1024×436″][vc_column_text]

Imod konsensus: Klima i Grønland

Indblik.nets læser Jørgen Keinicke har gransket officielle tal om temperaturer på Grønland, og her udfordrer han den tidens dystre klimatendens.
Af Jørgen Keinicke, pensionist og tidligere marketingschef
I videnskaben er der konsensus om klimaet. Jeg vil tillade mig at være uenig med videnskabens konsensus her med henblik på Grønland.
Udviklingen indtil nu set med forskernes øjne: Det er blevet varmere og indlandsisen smelter. Grønland mister is syv gange hurtigere end i 1990’erne. Kilde: Professor Andrew Sherpherd, University of Leeds, Professor Rene’ Forsberg, DTU Space, Chefkonsulent og klimaforsker ved GEUS Andreas Ahlstrøm.
Udviklingen indtil nu set med mine øjne: I de sidste 90 år er det stort set ikke blevet varmere i Grønland, men klimaet bølger med en cyklus på 60-70 år. Det var varmt omkring 1930 og igen omkring 2010. Siden 2010 er det igen blevet koldere. Kilde: DMI (se tabellen neden for artiklen).
Gletsjerne i Sydøstgrønland trak sig lige så langt tilbage i varmeperioden omkring 1930 som i varmeperioden omkring 2010. Kilde: Forskningschef Kurt H. Kjær, Centre for Geo Genetric, Natural Museum of Denmark ved Københavns Universitet. Indlandsisen er igen begyndt at vokse, og det skete i 2017 og i 2018 ifølge PolarPortal.
Fremtidig udvikling set med forskernes øjne: Varmen og afsmeltningen vil accelerere. Afsmeltningen vil medføre en global vandstandsstigning på 67 cm i år 2100. Kilde: Professor Andrew Sherpherd, University of Leeds, Professor Rene’ Forsberg, DTU Space, chefkonsulent og klimaforsker ved GEUS Andreas Ahlstrøm.
Fremtidig udvikling set med mine øjne: Siden 2010 er det blevet koldere i Grønland. Derfor er indlandsisen enkelte år igen begyndt at vokse. Grønland vil fortsat befinde sig på bagsiden af bølgen i endnu 20-25 år, fordi klimaet bølger med en cyklus på 60-70 år. Det vil derfor fortsat blive koldere i Grønland, og indlandsisen vil derfor kontinuerligt vokse fra år til år.
Forskernes rædselsscenario har som forudsætning, at stigende indhold i atmosfæren af CO2 vil føre til accelererende stigende varme i Grønland. Forudsætningen er meningsløs, fordi temperaturen i Grønland bølger. På forsiden af bølgen stiger temperaturen, samtidig med at luftens indhold af CO2 stiger. På bagsiden af bølgen falder temperaturen, samtidig med at atmosfærens indhold af CO2 fortsat stiger.
De kommende år vil vise, hvem der har set rigtigt, forskernes eller mine øjne. Mig bekendt har middeltemperaturerne i Grønland aldrig før været offentliggjort. Jeg håber, at det vil åbne folks øjne for den sande historie om klimaet i Grønland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8781″ img_size=”561×787″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kilder i øvrigt:
https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/ny-stor-rapport-groenland-mister-syv-gange-hurtigere-end-i-1990erne
https://forskning.no/polarforskning-klima/gronlands-isbreer-smeltet-raskt-ogsa-pa-1930-tallet/ [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1552 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 4463 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 6457″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?