Indbliks læsere har talt: Næsten hver anden overvejer at stemme på Løkkes nye parti

Foto: Henrik Bjerregrav/Venstre

Lars Løkkes nye parti falder tilsyneladende i god jord hos mange af Indbliks læsere.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Tidligere statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussen har efter et at have taget tilløb i et par måneder som løsgænger i Folketinget meldt ud, at han arbejder på et nyt parti.

Endnu er det sparsomt med information om partiet, men Løkke løftede selv sløret for en del af partiets idégrundlag i en klumme i B.T

– Vi mener det alvorligt. Der kommer et NYT parti, der har ambition om at blive en fornuftig, pragmatisk og udogmatisk stemme i den politiske debat, der kan skabe fremdrift og forandringer i et krydsfelt mellem en ‘blå blok’, der martres af værdipolitikken og en ‘rød blok’, der hænger fast i et fortidigt syn på individ og stat, skriver Løkke i klummen.

Og det falder tilsyneladende i god jord hos de af Indbliks læsere, der har deltaget i vores afstemning om, hvorvidt de kunne finde på at stemme på Lars Løkke Rasmussens nye parti.

I skrivende stund er der 1,106 læsere, der har deltaget i afstemningen.

Heraf svarer 49,1 procent, at ikke vil stemme på Løkkes nye parti, mens 28,21 procent svarer, at de “helt sikkert” vil stemme på partiet.

Endvidere svarer 19,62 procent, at de vil overveje at give deres stemme til partiet, mens 3,07 procent svarer “ved ikke”.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1618394790433{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Sådan har Indbliks læsere stemt i afstemningen om Løkkes nye parti

Spørgsmål: Kunne du finde på at stemme på Løkkes nye parti?

  • Jeg vil ikke stemme på Løkkes nye parti, 49,1 procent (543 stemmer)
  • Jeg vil helt sikkert stemme på Løkkes nye parti, 28,21 procent (312 stemmer)
  • Jeg vil overveje at stemme på Løkkes nye parti, 19,62 procent (217 stemmer)
  • Ved ikke, 3,07 procent (34 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?