Indbliks læsere har talt: Overvældende flertal vil have restriktioner fjernet med det samme

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Et overvældende flertal af Indbliks læsere mener, at coronarestriktionerne skal fjernes. Og hellere i dag end i morgen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Under en partilederdebat i folketingssalen tirsdag åbnede statsminister Mette Frederiksen (S) en lem for, at de vidtgående coronarestriktioner ikke engang ville forsvinde, når alle danskere er blevet tilbudt en vaccine.

Ifølge statsministeren skal vi nemlig passe på evt. fremtidige mutationer. 

Læs mere om den sag her.

Det budskab faldt ikke umiddelbart i god jord hos Mette Frederiksens folketingskolleger, og det falder bestemt heller ikke i god jord hos Indbliks læsere.

Således er det kun 0,40 procent af de i skrivende stund 1.730 deltagere i vores afstemning om emnet, der bakker op om Mette Frederiksens udmelding.

Til gengæld mener hele 86,59 procent af deltagerne i afstemningen, at coronarestriktionerne skal fjernes “nu”, mens 9,36 procent svarer, at restriktionerne skal fjernes, når alle danskere i risikogruppen er blevet tilbudt en vaccine.

Endvidere mener 3,29 procent af deltagerne, at restriktionerne først skal fjernes, når alle danskere er blevet tilbudt en vaccine. 

0,35 procent svarer “ved ikke” til spørgsmålet om, hvornår coronarestriktionerne skal fjernes.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.

Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1618588209730{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Sådan har Indbliks læsere stemt:

Spørgsmål: Hvornår skal vi fjerne coronarestriktionerne?

  • Nu: 86,59 procent (1.498 stemmer)
  • Når alle i risikogruppen er blevet tilbudt en vaccine: 9,36 procent (162 stemmer)
  • Når alle er blevet tilbudt en vaccine: 3,29 procent (57 stemmer)
  • Når Mette Frederiksen siger, at det er forsvarligt: 0,40 procent (7 stemmer)
  • Ved ikke: 0,35 procent (6 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

 

[adning id="17957"]

Fik du læst?