Jobcentre overflødige? 80% nye job går udenom

Der er 94 kommunale jobcentre i Danmark og de koster ca. 8 mia. kroner om året at drive (2015-tal). Men når de ledige skal finde job, går 8 af 10 langt udenom det kommunale bureaukrati.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jobcentre overflødige? 80% nye job går udenom

Der er 94 kommunale jobcentre i Danmark og de koster ca. 8 mia. kroner om året at drive (2015-tal). Men når de ledige skal finde job, går 8 af 10 langt udenom det kommunale bureaukrati.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik, hvor man hvert kvartal spørger befolkningen om dens arbejdsmarkedstilknytning, og bl.a. spørger om, hvordan den enkelte fandt sit nuværende job.
Bland dem, der var ledige, inden de fik deres nuværende job er der mindre end 20 pct., der siger, at Jobcentret i deres kommune hjalp til. Det svarer til 11.500 af de 61.000, som har besvaret spørgsmålet. Endnu værre står det til med assistance fra fagforeningernes A-kasser. Her fik kun 4% hjælp. De fleste får nyt job ved at søge på annoncer(30%), gennem bekendte (25%), eller ved selv at kontakte arbejdsgiver (15%). 10% blev selv kontaktet af den fremtidige arbejdsplads.
Heller ikke virksomhederne synes, at Jobcentrene er til megen hjælp. Organisationen Dansk Erhverv spurgte sidste år (2017) 378 medlemsvirksomheder om deres erfaringer med jobcentrene. 141 virksomheder havde benyttet sig af jobcentrene og af dem kunne kun 22% melde om gode erfaringer. 34% sagde, at de havde dårlige erfaringer med Jobcentrene, mens resten, ca 44% hverken havde gode eller dårlige erfaringer. Som Dansk Erhverv skriver i sin analyse: Det er tilfredsheds tal, som de færreste virksomheder ville være stolte af.
I 2016 sagde Rasmus Jarlov, daværende erhvervs-ordfører for de konservative, nuværende erhvervsminister:” Vi får alt for lidt ud af jobcentrene og deres effekt er dårligt dokumenteret”.
Hvornår kommer der et initiativ til at ændre tingenes tilstand?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?