Joe Biden: Trump bliver frikendt i rigsretssag

Joe Biden tror ikke på dom i rigsretssag mod Donald Trump
U.S. President Joe Biden prepares to meet with new U.S. Defense Secretary Lloyd Austin in the Oval Office at the White House in Washington, U.S., January 25, 2021. REUTERS/Kevin Lamarque

USA’s præsident, Joe Biden, tror, at hans forgænger på posten, Donald Trump, vil blive frikendt i den rigsretssag, som ventes at begynde i Senatet den 9. februar.
Biden tvivler på, at der kan opnås det fornødne antal stemmer i Senatet til at kende Trump skyldig.
Det siger han til tv-stationen CNN, efter at Senatet mandag har fået overdraget anklageskriftet mod Trump.
Donald Trump er anklaget for kriminelle handlinger, mens hans bestred præsidentposten.
Han anklages for at have svækket USA’s og den amerikanske regerings sikkerhed ved i en tale at opildne tilhængere til opstand kort før, at en del af dem stormede Kongressen og trængte ind i bygningen.
Det kræver et flertal på mindst to tredjedele af Senatets 100 medlemmer for at erklære republikaneren Trump skyldig.
Det indebærer, at mindst 17 ud af Senatets 50 republikanere skal stemme for at dømme ham, hvis samtlige 50 demokratiske senatorer som ventet stemmer for at erklære ham skyldig.
Ifølge CNN vil der sandsynligvis være republikanske senatorer, som vil stemme for at dømme Trump, men langtfra de 17 som er nødvendige.
CNN nævner Susan Collins fra Maine, Ben Sasse fra Nebraska samt Mitt Romney fra Utah.
– Hvis vi skal forenes i vores land, så mener jeg, at det er vigtigt at erkende behovet for ansvarlighed og for sandhed og retfærdighed, sagde Mitt Romney søndag i et interview med Fox News, hvor Romney argumenterede for en rigsretssag mod Trump.
Selve rigsretssagen ventes at begynde den 9. februar.
Det er anden gang, at Donald Trump er involveret i en rigsretssag.
I februar 2020 blev han frikendt i Senatet i to anklager – den ene for magtmisbrug og den anden for at have modarbejdet Kongressen.
/ritzau/

Fik du læst?