Kendt coronaekspert: Krisen er slut

Joachim Rode/Rigshospitalet

“Jeg oplever ikke, at vi har en krise længere”, lyder det fra professor Jens Lundgren.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net

Jens Lundgren, den kendte professor på Rigshospitalet, har været en af de mest brugte eksperter i medierne herhjemme under coronakrisen.

Men nu trækker han sig fra medierne, oplyser han i et tweet.

Det gør han, fordi krisen ifølge ham er “slut”.

– Nu er der ro på og derfor tid til at “move on”, skriver han på Twitter.[/vc_column_text][vc_column_text]


[/vc_column_text][vc_column_text]Overfor både Politiken og TV 2 uddyber Jens Lundgren sin beslutning og sit syn på coronakrisens tilstand.

– Jeg gik ind i det her ud fra en faglig vurdering om, at det var vigtigt med krisekommunikation. Og jeg oplever ikke, at vi har en krise længere, siger han f.eks. til TV 2, mens han i et større interview med Politiken bastant udtaler, at “krisen er slut”: 

– Krisen er slut. Men epidemien og risikoen for epidemi er dermed ikke ovre, og på den korte bane er min rolle udspillet.

– Jeg synes ikke længere, der er behov for, at jeg bidrager, for sagen er løst om en måned eller to. Vi skal til gengæld udvikle en langsigtet strategi for tiden fra efteråret og derefter, lyder det fra Jens Lundgren.

Ifølge professoren er der “styr på epidemien”, og vi har med vaccinerne, som er ved at blive rullet ud, fundet løsningen.

Jens Lundgren er på Twitter blevet mødt af mange reaktioner fra folk, der takker ham for den indsats, han har gjort i det danske mediebillede under coronakrisen.

– Tak for en enestående indsats, lyder det f.eks. fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), mens også bl.a. Stinus Lindsgreen, sundhedsordfører for Radikale Venstre og formand for Folketingets epidemiudvalg takker Lundgren:

– Du vil blive savnet. Din faglighed og saglighed har været en kæmpe gevinst! Det har jeg sat enorm pris på. Tak – og god vind fremover, skriver han.

[adning id="17957"]

Fik du læst?