Kendt direktør kritiserer vaccinestop: ”Vi tror vi er klogere end resten af verden”

Direktør Jeppe Christiansen fra Maj Invest appellerer til større ydmyghed hos myndighederne, som han kritiserer for ikke at kunne regne.

Af Carsten Steno, carsten@indblik.net 

I Danmark optræder vi, som om vi er klogere end resten af verden, når vi fravælger vaccinen fra AstraZeneca.

Det mener den kendte og respekterede økonom, administrerende direktør og skaber af det store investeringssselskab Maj Invest, Jeppe Christiansen. 

Han trådte sine karrieremæssige barnesko i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvor han i sin tid havde tætte forbindelser til den socialdemokratiske del af fagbevægelsen.

 – Selvom risikoen for død er lille, haster det med vacciner. De giver næsten 100 pct. sikkerhed mod indlæggelse og død, skriver han i et opslag på Linkedin..

Her peger han på, at man i erhvervslivet heldigvis er mere ydmyg end Sundhedsstyrelsen. 

– Succesfulde virksomheder ved, at man skal bruge viden fra de dygtigste i verden, siger Jeppe Christiansen, der i øvrigt mener, at alt skal åbnes bortset fra natteliv og store forsamlinger. 

Han påpeger, at Statens Serums Institut (SSI) har beregnet, at vi i dag skulle have 870 indlagte med covid. Vi har i skrivende stund 191.

– SSI har simpelthen ikke de data, der skal til for at bruge deres regnemodel, skriver han.

 – Problemet er, at regeringen sidder fast i en worst case-tanketang. Vor statsminister har selv skabt problemet ved at erklære, at ethvert covid-dødsfald er en tragedie. Derfor kan hun ikke finde ud af at genåbne. 

Jeppe Christiansen appellerer samtidig til, at regeringen stopper med at tale ”frygtens sprog”. 

– Det er usundt og forkert, mener han.

[adning id="17957"]

Fik du læst?