Klar mistillid til Trine Bramsen: “Jeg har svært ved at se, hun kan fortsætte”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er kommet i strid modvind.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

– Jeg har svært ved at se, hvordan hun (Trine Bramsen, red.) kan fortsætte. Jeg synes, at den her måde at håndtere tingene på, vidner om, at man ikke forstår historien, og ikke har forståelse for de menneskeliv, man har ansvaret for.

Sådan lyder den klare melding fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen i TV2-programmet “Lippert”.

Han mener, at Trine Bramsen ikke kan blive siddende som forsvarsminister, fordi hun har været for langsom til at evakuere danske statsborgere og lokalt ansatte fra Afghanistan.

At hun så ovenikøbet brugte sidste weekend, hvor Kabul faldt til Taliban, på at være til koncert på Fyn og tale om sæler på Ærø, gør kun ondt værre, lyder det.

Også Konservatives partileder Søren Pape Poulsen mener, at Afghanistan-skandalen bør få konsekvenser for Trine Bramsen, skriver TV2.

Flere partier i Folketinget kræver nu, at forløbet omkring Afghanistan-skandalen skal kulegraves. I den forbindelse har også Socialistisk Folkepartis politiske ordfører åbnet for, at det kan ende med, at der ruller ministerhoveder.

– Afhængig af hvad man når frem til gennem sådan en selvransagelse, vil jeg heller ikke afvise, at det får konsekvenser for ministre, siger han.

Læs mere om det her.

Tilbage i 2010 måtte den daværende konservative udenrigsminister Lene Espersen trække sig fra sin post i en lignende sag.

Her mødte hun kritik for at have meldt afbud til et møde i Arktisk Råd, fordi hun var på ferie på den spanske ferieø Mallora.

[adning id="17957"]

Fik du læst?