Klimakonference 15/9 i Folketinget afholdes af Klimarealisme.dk

Klimavidenskaben er klar. Klimaændringer udgør ikke en eksistentiel trussel for menneskeheden. Om 100 år vil vi mennesker være omkring 4-5 gange rigere end nu. De seneste 100 år, hvor temperaturen er steget med en grad og den globale vandstand med 30 cm, er vi mennesker blevet 4 gange så mange, børnedødeligheden er faldet 4 gange, levetiden er fordoblet, vi er blevet 8 gange rigere, andelen af folk, der lever under fattigdomsgrænsen, er faldet fra 70 % til under 10 %.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Hovedårsagen til denne storslåede udvikling – som ser ud til at fortsætte så langt vi kan se ud i fremtiden – er i bund og grund menneskenes iderigdom og virketrang, men denne udvikling ville ikke have været mulig uden adgang til rigelig, billig og stabil lagret solenergi i form af kul, olie og gas.

Fordelene ved at bruge kul, olie og gas overstiger mange gange ulemperne, og vi kan ikke forcere os ind i en fremtid uden kul, olie og gas, da det ifølge klimaøkonomerne vil medføre langt større negative konsekvenser for menneskeheden end selv de mest spekulative netto negative virkninger af klimaændringer.

Kuren kan med andre ord blive meget værre end sygdommen.

En tidssvarende energi- og klimapolitik skal baseres på, at klimaændringer kun er et af mange problemer i verden – og langt fra det største.

Energiforsyningssikkerhed er derimod afgørende for verdens udvikling. Alle mennesker i verden – især i de fattigste lande – skal have fuld adgang til kul, olie og gas i mange år endnu.

Anvendelsen af kul til fremstilling af elektricitet vil blive udfaset på markedsvilkår, da kul hen ad vejen bliver sjældnere og dyrere, og på et tidspunkt blive substitueret af den eneste fuldgyldige erstatning vi kender i dag, nemlig atomkraft. Olie og gas kan vi fortsætte med at bruge til spidsbelastning og til transportformål langt ud i fremtiden – da det ikke har nogen praktisk betydning for verdens klima at reducere udledningen af CO2 til nul.

Tilmeld dig

Læs mere

[adning id="17957"]

Fik du læst?