Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/indblik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Køreskole politianmelder Mette Frederiksen for brud på Grundloven

Køreskole politianmelder Mette Frederiksen for brud på Grundloven

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Efter gentagne forsøg på at få statsminister Mette Frederiksen i tale, ser køreskole nu ingen anden udvej end at anmelde hende for brud på Grundloven.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
En køreskole i Odense har forgæves forsøgt at råbe regeringen op, og ser nu ikke anden mulighed end at anmelde statsminister Mette Frederiksen, som leder for regeringen, for brud på Grundloven.
Efter mange måneders tovtrækkeri og ingen svar, har Thomas Gall, der er indehaver af MC Køreskolen.dk i Odense, nu indgivet sin anmeldelse til Statsadvokaturen og til Fyns Politi.
Thomas Gall henviser til Grundlovens § 74, der har ordlyden:
“Alle indskrænkninger i den fri og lige adgang til erhverv, som ikke er begrundede i det almene vel, skal hæves ved lov.”
– Jeg begrunder min anmeldelse med at jeg kan fortsætte mit erhverv, som motorcykelkørelærer, uden nogen smittefare. Og nedlukningen derved ikke kan begrundes med netop det. Det er derved et overgreb på min grundlovssikrede ret at forbyde mig at udføre mit erhverv, siger Thomas Gall til Indblik.
Han har ihærdigt prøvet at råbe regeringen op, men det er kun de andre partier, der svarer – fra dem får han dog opbakning.
Thomas Gall har foreslået undervisning på internet, sådan som man kan på andre uddannelser og skoler. Og endda også undervisning i teori i haven med passende afstand og uden at overtræde forsamlingsforbud.
Men han får ikke nogen reaktioner fra hverken statsministeren eller relevante ordførere.
– Regeringen vælger ikke at svare, på trods af at jeg har påvist løsninger for at fortsætte mit erhverv uden fare.
Nu har han taget skridtet fuldt ud:
– Derfor har jeg politianmeldt Statsministeren for at bryde Grundloven, ved ikke at tillade mig at udføre mit erhverv, som jeg ifølge § 74 har ret til. Trist at det skulle være nødvendigt, siger Thomas Gall til Indblik.
– Da det drejer sig om en motorcykelkøreskole, er der ingen grund til at jeg skal komme nærmere end to meter til mine elever. Mine elever medbringer selv hjelm og handsker.
Thomas Gall har også flere gange meddelt dette til Socialdemokraternes erhvervsordfører Orla Hav, men han svarer ikke.
– Jeg ser derfor ikke anden mulighed end at anmelde statsminister Mette Frederiksen, som leder for regeringen, for brud på Grundlovens § 74, siger Thomas Gall, som har valgt en åben anmeldelse – altså at han offentliggør den.
Regeringen udtrykte sidste år, under første nedlukning, en positiv indstilling til Thomas Galls forslag om at lade undervisningen på køreskolerne fortsætte.
Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti foreslog dengang, at køreskolerne, som en dispensation fra reglerne om at elever skal befinde sig fysisk i et teorilokale og undervises som hold. Siden har Det Konservative Folkeparti, Venstre samt Enhedslisten skriftligt tilkendegivet at de er enige.
Trods Thomas Galls anmeldelse, er det reelt op til Folketinget, om statsminister Mette Frederiksen skal stilles til ansvar for sit lovbrud. Ministre kan nemlig ikke dømmes ved almindelige domstole, men kun ved en rigsret.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?