Konservative: Mette Frederiksen bør gå af

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Efter afsløringen af, at Mette Frederiksen løj om grundlaget for nedlukningen af Danmark, kræver Konservative nu statsministerens afgang.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Ekspertrapporten ‘Håndteringen af covid-19 i foråret 2020’ har sendt chokbølger gennem dansk politik.
I kølvandet på udgivelsen af rapporten har mange været ude med riven. Mest højlydt er måske Mai Mercado, gruppeformand for De Konservative.
Hun mener ligefrem, at Mette Frederiksen bør gå af som statsminister. Det fortæller hun til Politiken.
– Jeg synes, hun skal gå af, lyder det konsekvent fra den konservative gruppeformand.
– Jeg har ikke haft tiltro længe. Vi har en statsminister, som vildleder og i flere omgange lyver over for Folketinget.
Mai Mercado retter desuden kritik af, at regeringens støttepartier ikke har “røv nok i bukserne” til at stille Mette Frederiksen til ansvar for hendes løgn og vildledning. Støttepartierne har nemlig foreløbigt valgt at frede statsministeren.
Det fremgår bl.a. af den omdiskuterede ekspertrapport, at beslutningen om at lukke Danmark ned i marts sidste år alene var en politisk beslutning, der blev blev truffet i Statsministeriet. 
Beslutningen blev ikke anbefalet af myndighederne, som statsminister Mette Frederiksen ellers gentagne gange har påstået.
I rapporten bliver der også udtalt en usædvanligt skarp kritik af Mette Frederiksen og den øvrige regering. Ligesom det afsløres, at regeringen har tvunget Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til at deltage i pressemøder, hvor han var uenig i udmeldingerne, og dermed brugt ham til at legitimere regeringens egne coronatiltag.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?