Kronjysk plastfirma: Corona gav tid til nyudvikling

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager har man brugt coronaepidemien til at videreudvikle sin seneste opfindelse, så man nu kan genanvende endnu mere plastaffald.
Screenshot fra Aage Vestergaard Larsen A/S

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kronjysk plastfirma: Corona gav tid til nyudvikling

Hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager har man brugt coronaepidemien til at videreudvikle sin seneste opfindelse, så man nu kan genanvende endnu mere plastaffald.
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
Selvom Covid-19 sætter sine begrænsninger for landets virksomheder, kan virussen tilsyneladende også give anledning til nytænkning og innovation – om ikke direkte, så i hvert fald indirekte.
Det har den gjort hos plastvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager, som Indblik.net skrev om, da den lancerede plastgenanvendelsesmaskinen GEORG i august. GEORG kan oparbejde de hyppigste forekommende plasttyper fra almindeligt husholdningsaffald til en kvalitet, der kan genbruges og er væsentlig mere effektiv end de løsninger, man hidtil har benyttet sig af.
Nu er virksomheden så på vej med en ny og større version af maskinen, fortæller bestyrelsesformand Gitte Buk Larsen til Plastforum.
”Vi har investeret 10 millioner i at lave en ny og større version af Georg. Den nuværende model kører 450 kg affald i timen, den nye skal kunne mere og bearbejde større mængder,” forklarer Gitte Buk Larsen, der også fungerer som firmaets chef for marketing og udvikling.
Den nye maskine er blevet til, da epidemien satte en stopper for flere af Aage Vestergaard Larsen A/S’ andre projekter. Det gav tid til igen at kaste sig over GEORG.
”Der er nogle ting, der er gået i stå på grund af corona, fordi vi bliver mødt af lukkede virksomheder andre steder. Vi har så i stedet rykket på nogle af udviklingsprojekter, vi har siddet med og alligevel skulle i gang med senere. Vi har sat os for at sætte gang i projekterne nu og så nå så langt, som vi kan,” siger Gitte Buk Larsen.
GEORGs ”storebror” skal efter planen være færdigudviklet og stå klar i første halvår af 2021.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6548″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8317″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”9024″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?