LA: Flyt ansvaret for vandløb til Transportministeriet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

LA: Flyt ansvaret for vandløb til Transportministeriet

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, har ingen tillid til, at vandløbene administreres forsvarligt i Miljø- og Fødevareministeriet. Det sagde Vanopslagh på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling.

Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net

De mange oversvømmelser, som finder sted langs åer og vandløb i øjeblikket, skyldes i vidt omfang, at tusindvis af vandløb ikke er blevet ordentligt vedligeholdt. De er gennem årene blevet fyldt med sand og mudder og planter, som hindrer vandet i at løbe igennem, og derfor løber vandet ud på markerne og på gaderne i byerne. Kommunerne har vedligeholdelsespligten, men den er i vidt omfang blevet forsømt.

I Miljø- og Fødevareministeriet er det hovedsagen, at vandløbene er ”i god biologisk tilstand”, også selv om mange af vandløbene oprindeligt er etableret som afløb.

”Det er en skandale,” sagde Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, på generalforsamlingen i interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

”Og den har et omfang, så man kan sige, at vandplanerne er Miljøministeriets svar på skandalen i SKAT.”

Derfor vil LA foreslå, at vandløbsloven flyttes fra Miljø- og Fødevareministeriet over i Transportministeriet.

”Vi har simpelthen ikke tillid til, at Miljø- og Fødevareministeriet kan administrere loven ansvarligt,” sagde Alex Vanopslagh.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5731″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”855″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1438″][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.